СРЕЋОМ НЕМА ПОВРЕЂЕНИХ: Пожар на северу Хрватске под контролом, ватрогасци дежурају током ноћи

Танјуг

30. 06. 2021. у 00:30

ВЕЛИКИ пожар, који је вечерас захватио дрвене бараке у Чаковцу, на северу Хрватске, стављен је под контролу, саопштили су полицијска управа међимурске и међимурски жупан Матија Посавец.

СРЕЋОМ НЕМА ПОВРЕЂЕНИХ: Пожар на северу Хрватске под контролом, ватрогасци дежурају током ноћи

Depositphotos

Како су навели за Хину, више нема опасности од ширења пожара. У пожару нема повређених, рекао је жупан Посавец, који је био на лицу места.

- У једном тренутку то је изгледало доста драматично, али најважније је да су наши ватрогасци ставили пожар под контролу и да нема опасности за тај део града и грађане. У гашењу пожара учествовало је 70-ак ватрогасаца. Током ноћи и сутрашњег дана биће организована дежурства - најавио је он.

На фотографијама и снимцима које су објавиле хрватске Међумурске новине види се велики пламен и огроман облак црног дима који се уздиже изнад складишта. Ватрогасци су се више од сат времена борили с ватреном стихијом у Улици др. Ивана Новака у Чаковцу, преноси Индеx.хр. Како наводи, горело је дрвено складиште Чаковечких млинова. Пожар је претио да се прошири на подручје суседне компаније Проминг и на трговачки центар Конзум.

Како наводи Хина, позивајући се на незваничне информације, пожар се приближио на неколико метара од тих објеката када је стављен под контролу.

Из међимурске полиције најавили су да ће сутра бити обављен увиђај, након којег ће бити објављено више информација о пожару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)