ГНУСНА ПРОВОКАЦИЈА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА: Из његових уста ништа ново - сви имају право на све, Србији не припада ништа

Танјуг

23. 06. 2021. у 21:27

БАКИР Изетбеговић, председник Странке демократске акције (СДА), изјавио је данас да је Србија доказала да нема право да влада над (тзв.) Косовом.

ГНУСНА ПРОВОКАЦИЈА БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА: Из његових уста ништа ново - сви имају право на све, Србији не припада ништа

Фото: ЕПА

- Држава Србија је зорно доказала да нема право владати над (тзв.) Косовом. То су они сами себи урадили када је (тзв.) Косово у питању. (тзв.) Косово је било аутономна област, Република Српска је један ентитет захваљујући Уставу који се сутрадан може променити, а не захваљујући Дејтонском мировном споразуму. То двоје се не може поредити - рекао је Изетбеговић.

Говорећи о односу Србије према БиХ, Изетбеговић је навео да је познато да је српска страна предвођена Слободаном Милошевићем и Радованом Караџићем етнички очистила од несрба пола територије БиХ.

- Направила је логоре, силовала и убијала, порушила све трагове постојања два друга народа. Иста та страна и режим је исто зло направило на Косову и у БиХ. Немају историјских, моралних нити правних чињеница на које се могу позвати и изједначити права Срба у БиХ и права Албанаца на (тзв.) Косову - тврди Изетбеговић.

Он сматра да би Србија требало да доживи катарзу и коначно се суочи с оним што је урадила и извини се и Босни и Херцеговини и (тзв.) Косову.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)