УЖАС НА ДРАВИ: Младићима се преврнуо чамац - један одбио помоћ, па нестао у таласима!

Новости онлине

21. 06. 2021. у 19:12

ЈЕДАН тридесетогодишњак нестао је у Драви, код Осијека, након што се у суботу око 17 сати у близини Мотонаутичког клуба Нептун преврнуо кану у којем су била тројица мушкараца.

УЖАС НА ДРАВИ: Младићима се преврнуо чамац - један одбио помоћ, па нестао у таласима!

Фото: Дарко Дозет

Мушкарци су се отиснулу кануом на око 300 метара узводно од Нептуна, а онда се након првих неколико стотина метара кану преврнуо и тројица мушкараца су се нашли у реци, па су почели пливати према обали. Њихови пријатељи који су први кренули с кануима већ су били одмакли, па нису ни знали шта се догађа, а невољу је приметио један Осијечанин који се затекао на Драви са својим џет-скијем.

Човек је, наводно, младиће упозорио на део код Нептуна, где постоје јаке водене струје, пре него што су кренули. Када је видео да су момци пали у воду, мушкарац је одјурио џет-скијем до њих, двојица су се одмах ухватила за његово пловило, док се трећи младић држао за кану рекавши му да му не треба помоћ и да ће он сам доћи до обале.

Међутим, након што су ова тројица дошли до обале и окренули се према води видели су само кану како низводно плови Дравом, без свог друга.

Одмах су позвали полицију, а мушкарац са џет-скијем се вратио на воду. Међутим, младића више није видео. Убрзо су на слице места стигли рониоци, који су у суботу и недељу тражили младића, али без успеха. Како је рекао портпарол ПУ осјечко-барањске Зоран Кон, младић није пронађен ни данас.

Драгутин Копф, председник МНК Нептун, објаснио је за Јутрањи да је на овом делу Драве уназад три деценије било неколико утапања, али искључиво купача, односно пливача, али не не и  оних који су се возили неким од пловила.

- Ми Осјечани, поготово ако смо везани уз Драву, већ смо навикнути на њу, али увек постоји оно "али" и потребно је дужно поштовање према њој. Чуо сам да су ти момци спортисти и да су утренирани, али то не мора ништа значити против речне струје која је поготово на том потезу изразито јака због усидрених шлепова који убрзавају воду и баш због тога на том је потезу забрањено купање, јер вода врло брзо подвуче човека под понтон и чамце и више му нема спаса. Такође, због високог водостаја Драва је сада и додатно убрзана. Увек је потребно велико поштовање према реци, али и познавање неких основних ствари о њој. Опреза никада доста, јер је река непредвидива - рекао је Копф изразивши жаљење због овог догађаја.

Младићи су, наводно, кајаком кренули до једне викендице где је требало да се прослави момачко вече.

(Јутарњи лист)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)