ФАТА ОРЛОВИЋ ЋЕ ТУЖИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Адвокат тврди - постоји правни основ

Новости онлајн

20. 06. 2021. у 09:33

ФАТА Орловић ће тужити Републику Српску због дугогодишње узурпације парцеле на којој је била смештена црква.

ФАТА ОРЛОВИЋ ЋЕ ТУЖИТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ: Адвокат тврди - постоји правни основ

Фото: Илустрација

Ово је за Политички.ба потврдио адвокат Русмир Каркин, који је након смрти свог оца адвоката Фахрије Каркина преузео заступање Фате Орловић пред надлежним судовима у процесу измјештања цркве из дворишта њене куће у Коњевић Пољу.

Он је рекао да је у току припрема тужбе против Републике Српске за накнаду материјалне и нематеријалне штете породици Орловић, преноси Српскаинфо.

– Имајући у виду судске пресуде, посебно пресуду Европског суда за људска права у Стразбуру (ЕЦХР), постоји основ за подношење тужбе за накнаду материјалне и нематеријалне штете настале дугогодишњом узурпацијом парцеле породице Орловић на којој је била смештена црква. Они који су толике године узурпирали имовину Фате Орловић морали су знати да ће након извршења пресуде уследити тужба за накнаду штете. Тужба је добрим делом већ припремљена, још је дорађујемо и надам се позитивном исходу – рекао је Каркин.

Колики ће бити износ одштетног захтева, адвокат Каркин није могао рећи. Такође, није могао одговорити ни на питање да ли очекује „судску опструкцију“ у овом случају, али је уверен да тамо, где постоји правни основ “спор мора бити правично и на време окончан“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)