НОВА СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ХРВАТСКЕ: Пленковић поручио Куртију - ценимо напоре да заштите богато културно наслеђе на Косову!

Tанјуг

19. 06. 2021. у 00:41

ХРВАТСКИ премијер Андреј Пленковић навео је у писму премијеру привремених приштинских институција да "високо цени напоре" Приштине да се, како је навео, "заштите важни споменици на Косову који су део овог богатог културног наслеђа".

НОВА СРАМНА ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ХРВАТСКЕ: Пленковић поручио Куртију - ценимо напоре да заштите богато културно наслеђе на Косову!

Фото: Танјуг

Курти је примио одговор Пленковића на писмо које је 20. маја упутио лидерима 56 земаља, укључујући и Србију, у којем је изнео опредељење владе у Приштини да институционално заштити културно наслеђе, посебно наслеђе мањинских заједница, као што су православне цркве и манастири.

Захваливши се на писму, Пленковић је, како се наводи, рекао да се потпуно слаже да према културној историји сваке земље и културној баштини увек треба поступати с дужним поштовањем, преноси РТК.

- Високо ценимо ваше напоре да поштујете и заштитите важне споменике на Косову, који су део овог богатог културног наслеђа - написао је Пленковић и додао да ће очување живописних израза хетерогеног културног наслеђа Косова несумњиво пружити драгоцени удео глобалног културног наслеђа.

Пленковић је рекао и да је Хрватска као чланица НАТО-а и део мисије Кфора на Косову такође посвећена очувању културног наслеђа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)