"ПОТРОШИО САМ НОВАЦ НА ДРОГУ, КОЦКУ И ЖЕНЕ": Томислав скупљао помоћ за страдале на Банији, па шокирао нацију признањем

Новости онлине

18. 06. 2021. у 13:19

ШЕФ хуманитарне организације Славонско срце из Товарника Томислав Баотић потрошио је новац који је требало да буде пресусмерен људима погођеним земљотресом на Банији.

ПОТРОШИО САМ НОВАЦ НА ДРОГУ, КОЦКУ И ЖЕНЕ: Томислав скупљао помоћ за страдале на Банији, па шокирао нацију признањем

Фото: Принтсцреен/Дневник.хр

 Како је сам признао, он је тај новац потрошио на дрогу, коцку и проститутке, јер је, каже, био фрустиран. 

Случај који је подигао буру у Хрватској догодио се недавно, а ескалирао је када је Баотић пред камерама признао да је новац ненамески потрошио, а у свом образлагању навдео је да њему није поштено то што "средства која је ово удружење имало на рачуну није смео користити како и где је хтео".

Иначе, новац је требало бити уплаћен за обнову куће породице Сигур из Глинске Пољане која је била оштећена у земљотресу који се догодио почетком ове године. Након што је Баотић обзнанио шта се десило са новце, ова породица је, преносе хрватски медији, остала разорачарана, и "ничему све више не нада".

Случај је стигао и до надлежних органа. Министарство за социјлана питања је овај случај пријавило Државном тужилаштву Републике Хрватске (ДОРХ).

Баотић је пред камерама признао шта је урадио и каже да је спраман да сноси одговорност за своја дела.

- Нисам једноставно хтео да дам новац никоме, него сам га ненаменски потрошио. На коцку, дрогу и проститутке - рекао је Баотић и додао: 

- 'Потрошио сам, што сад да радим? Да се убијем.

(Дневник.хр)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)