У СЛОВЕНИЈИ ПОПУШТАЈУ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ: Грађанима помоћ - бон од 100 и 50 евра, од понедељка раде и ноћни клубови

Танјуг

18. 06. 2021. у 00:50

У СЛОВЕНИЈИ се од понедељка због боље епидемиолошке ситуације поново допушта рад свих трговина, пружање услужних делатности, с тиме да ће рад ноћних клубова и дискотека бити ограничен до поноћи, објавила је данас словеначка влада.

У СЛОВЕНИЈИ ПОПУШТАЈУ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ: Грађанима помоћ - бон од 100 и 50 евра, од понедељка раде и ноћни клубови

Фото ЕПА

Услуже делатности попут фризерских и козметичких салона мораће недељно да тестирају запослене на корона вирус, а истој процедури подвргнути су и радници казина и играоница, сајамска и конгресна активност, као и угоститељи.

Остаје и обавеза да код већих догађања могу учествовати само гости који су вакцинисани, преболели ковид или су се претходно тестирали и негативни су на коронавирус, а исти је услов и за сва окупљања на отвореном изнад сто људи, преноси Хина.

Влада је осим тога данас након седнице објавила да је потврдила предлог закона о помоћи привреди и туризму "тежак" 243,5 милиона евра, а укључује између осталог и поделу нових бесплатних бонова који ће моћи да се потроше у угоститељству, туризму, за спортске и културне догађаје.

Сви одрасли становници добиће бон вредности 100 евра, а млади од 18 година бон од 50 евра.

У Словенији су у последња 24 сата потврђена само 83 случаја корона вируса и ниједан оболели од ковида-19 није умро, први пут у последњих седам месеци.

У тој је земљи у уторак је проглашен крај епидемије ковида-19.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)