БИСЕРИНИ ДЕЈТОНСКИ "БИСЕРИ": Три године избегавала посланике па доживела тотални дебакл

С. Мишљеновић

17. 06. 2021. у 07:45

ПОСЛЕ три године игнорисања, пред посланиције Парламента БиХ јуче је изашла Бисера Турковић, министарка иностраних послова и кадар СДА. Али, судећи по наступу и одговорима - боље да није!

БИСЕРИНИ ДЕЈТОНСКИ БИСЕРИ: Три године избегавала посланике па доживела тотални дебакл

Фото КЛИКС

Турковићева је, наиме, доживела дебакл у расправи са посланицом СНСД Сањом Вулић и показала да не зна шта је Дејтонски споразум, а није жеље ни да демантује наводе да предност у заопошљавању у дипломатској мрежи имају носиоци ратних признања "Златни љиљан", које се додељивало припадницима такозване Армије БиХ.

- Називате овај дом часним, а три године се нисте удостојили да га посетите. То говори о вашем односу према Парламенту. Данас сам се уверила да нисте имагинација, већ стварно биће - поручила је Сања Вулић, на чије питање о запошљавању ратног кадра такозване Армије БиХ ништа није порекла, па ни то да је двојици запосленика у Министарству нудила да изаберу место амбасадора у земљи у којој желе, јер су носиоци највиших ратних признања.

Фото АВАЗ

Бисера Турковић

Уместо одговора на питање које јој је на седници Парламента БиХ поставила поменута посланица СНСД, које се тиче дискриминације Срба и Хрвата у Министарству иностраних послова, Турковићева је говорила о статистици - не покушавајући да оповргне наводе које је Вулићева навела у питању.

- Ми се не молимо истом Богу. Армија БиХ за мене није такозвана - изјавила је Турковићева којој је засметало што Вулићева стално користи већ речени термин.

А, Сања Вулић је навела и то да је Бисера Турковићева 29. јула прошле године у Кабинет примила двојицу запосленика Министарства који су - после великодушне понуде да, због ратник заслуга на муслиманској страни, представљају државу у иностранству - ипак одлучили да остану у БиХ.

Фото: СНСД

Сања Вулић

Вулићева је рекла и да министарку не пита о статистици, колико којег народа је запослено у диппломатској мрежи БиХ - што Бисера Турковић упорно истиче - већ зашто само једни имају привилегије.

- Ви сте се на својој фејсбук-страници похвалили да сте примили запослене који су носиоци "Златних љиљана" такозване Армије БиХ и фотографисали сте са њима. Ипак, не знате да је " трагични сукоб" дефиниција из Дејтонског мировног споразума, па ме ћуди да сте на тако важној функцији, обишли сте свет, а нису вам познате основне ствари - закључила је Сања Вулић.

ДВЕ РАЗЛИЧИТЕ ДРЖАВЕ

ВУЛИЋЕВА је поручила министарки Турковић да се "слаже са њом да се не слажу".

- Ви баштините неку другу БиХ, а ја баштиним Дејтонску БиХ, јер само она има могућност за опстанак и перспективу. Жалосно је што наступате са оволиком ароганцијом, али захваљујем Бакиру Изетбеговић који је рекао да ће се постарати да Бисера Турковић дође на седницу - поручила је посланица СНСД.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)