ПОГИНУО ПИЛОТ МИГ-29 КОЈИ СЕ ЈУЧЕ СРУШИО: Бугарски министар одбране изразио саучешће породици

Novosti online

10. 06. 2021. у 18:38

ПИЛОТ бугарског авиона МиГ-29, који се јуче током вежби срушио у Црно море, погинуо је, саопштио је министар одбране Бугарске Георги Панајотов за телевизију "бТВ".

ПОГИНУО ПИЛОТ МИГ-29 КОЈИ СЕ ЈУЧЕ СРУШИО: Бугарски министар одбране изразио саучешће породици

Мајор Терзиев с десне стране Фото: Министарство одбране Бугарске

- Из информација које сам добио од команде операције, може се закључити да у инциденту мајор Терзијев није преживео. Желим да изразим саучешће његовој породици - рекао је министар.

Подсетимо, бугарски Миг-29 срушио 9. јуна током вежбе изнад Црног мора током вежбе "Шабла 2021". Како су медији писали, током потраге и акције спасавања пронађен је сигурносни прслук пилота који је управљао авионом.

Министар одбране Бугарске Георги Панајотов саопштио је да је авион био технички исправан. Он је рекао да бугарски МиГ-29 одржава произвођач, односно руска компанија "МиГ" и да уговор истиче у пролеће 2022. године. 

Начелник бугарске одбране Емил Ефтимов је навео да су током спасилачке операције у Црном мору пронађени делови ловца и биолошки материјал.

Спасилачке екипе тренутно траже црну кутију, што ће помоћи да се открије узрок инцидента и омогући наставак летова Ратног ваздухопловства.

(Спутњик.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)