ПРВЕ ИЗЛАЗНЕ АНКЕТЕ: Томашевић убедљиво води у Загребу

Танјуг

30. 05. 2021. у 20:09

БИРАЛИШТА у другом кругу локалних избора у Хрватској су затворена, а резултати првих излазних анкета показују да Томислав Томашевић из платформе леве оријентације "Можемо" убедљиво води у трци за градоначелника Загреба са освојених 68,27 одсто гласова, док његов противкандидат из десничарског Домовинског покрета Мирослав Шкоро има 31,73 одсто гласова.

ПРВЕ ИЗЛАЗНЕ АНКЕТЕ: Томашевић убедљиво води у Загребу

Фото: ЕПА

Према резултатима излазних анекта, које је за ХРТ и Нову ТВ спровела агенција Ипсос Пулс, Ивица Пуљак, кандидат Центра, добио је 59,19 одсто, а Вице Михановић из ХЏ-а 40,81 одсто гласова, преноси Индеx.хр.

Актуални замјеник градоначелника Марко Филиповић (СДП, ХСУ, ИДС, ХШ) у Ријеци има 57,84 одсто гласова, а кандидат групе бирача Давор Штимац 42,16 одсто, дође Хина.

У Осијеку ХЏ-ов Иван Радић има 63,14 одсто, а независни кандидат Берислав Млинаревић, који има подршку Домовинског покета и Моста, добио је 36,86 одсто.

У Хрватској је јутрос у седам сати отворено готово 5.500 бирачких места, на којима су грађани у другом кругу локалних избора одлучивали ко ће у идуће четири године водити највеће градове, али и низ жупанија и општина.

Други круг одржава се у 432 града и општине, а право гласа имало је три милиона и 231.000 бирача.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

МЕДВЕДЕВ ОШТАР: Томе се ближи крај, пукла је љубав - Пољаци су бесни, Европљани не желе Украјинце