ДОГОВОР СЛОВЕНИЈЕ И СРБИЈЕ: Грађани ће моћи слободно да путују - две земље ће узајамно признати зелене сертификате о вакцинацији

Танјуг

25. 05. 2021. у 19:42

СЛОВЕНИЈА и Србија су се договориле о узајамном признавању сертификата о вакцинацији, тако да ће грађани две земље моћи слободно да путују у Србију и Словенију, изјавио је данас и Љубљани министар спољних послова Никола Селаковић након састанка са словеначким колегом Анжејом Логаром.

ДОГОВОР СЛОВЕНИЈЕ И СРБИЈЕ: Грађани ће моћи слободно да путују - две земље ће узајамно признати зелене сертификате о вакцинацији

Фото: Депоситпхотос

Једна од тема разговора Селаковића и Логара било је и предстојеће председавање Словеније Европском унијом.

- Словенија је чланица која на најбољи начин разуме регионалне прилике и од чијег председавања очекујемо разумевање и јачу подршку земљама региона на путу ка ЕУ - рекао је Селаковић.

Логар је нагласио да Словенија подржава реформе које спроводи Србија, а које би требало да омогуће затварање приступних поглавља.

- Словенија је спремна да помогне на административном нивоу и привредном дипломатијом. Сарадња међу државама Западног Балкана може да буде веома добра порука Европској унији - истакао је Логар.

На састанку је било речи о примени појединих делова Споразума о сукцесији, као и о отварању културних центара Словеније у Београду и Србије у Љубљани.

Пре сусрета двојице министара, Селаковић је разговарао са председником Словеније Борутом Пахором.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)