ВАЖНА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Пријавите се за бесплатну бању

Novosti online

13. 02. 2023. у 09:29

ИАКО је конкурс за бесплатну рехабилитацију у српским бањама расписан у суботу, данас је први радни дан када најстарији могу да поднесу захтев за ову погодност. Конкурс је отворен до 2. марта, а најважнији услов који пензионери морају да испуне је висина пензионог чека - он не сме да прелази просек, односно 37.809 динара, као и да до сада нису користили ову привилегију.

ВАЖНА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Пријавите се за бесплатну бању

В. Митрић

Право на бесплатну рехабилитацију у здравствено-стационарним установама и бањско-климатским лечилиштима, у трајању од 10 дана, имају корисници старосних, инвалидских и породичних пензија, који имају пребивалиште у Србији. На оглас могу да се јаве и они који су то право остварили применом домаћих прописа и који примају пензију из иностранства, под условом да збир тих примања износи до 37.809 динара.

ПИО Фонд сноси трошкове смештаја и путне трошкове пратиоца слепе особе и пратиоца детета које је остварило право на породичну пензију, а неспособно је за самосталан живот и рад.

Пријаве се подносе удружењима, односно одборима корисника пензија са подручја филијале Фонда на којој заинтересовани има пребивалиште, или у најближој организационој јединици Фонда, уколико пензионер у време подношења пријаве борави ван свог места становања. Чланство у пензионерским организацијама није услов за коришћење овог права.

Ранг листа оних који испуњавају услове за упућивање на рехабилитацију се објављује двадесет првог радног дана од дана истека огласа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)