ПОСЛЕДЊИ ТРЕНДОВИ У УРЕЂЕЊУ СТАНА: Висећи лустери и лампе - Ево које су боје и модели најмодернији (ФОТО)

Бојана Јовановић

19. 06. 2024. у 19:00

ОПРЕЗ, високи људи, у моди су висилице, пазите да не ударите главом о њих!

ПОСЛЕДЊИ ТРЕНДОВИ У УРЕЂЕЊУ СТАНА: Висећи лустери и лампе - Ево које су боје и модели најмодернији (ФОТО)

Фото Shutterstock

Овај, на прву лопту необичан, назив већ се „одомаћио“ на нашем тржишту, а односи се на расвету која виси са плафона, на каблу, ланцу или металној шипки, различитих дужина. Реч је о лампама и лустерима најразличитијих облика, који су постали неизоставни део сваког модерно уређеног простора. У зависности од тога за које се од висилица одлучите, оне могу јако осветљавати простор, пружити му пригушену светлост или обасјати само одређени део намештаја, стављајући га на тај начин у фокус.

Некада су, на овај начин, лустери или лампе спуштени толико ниско да досежу до само мало изнад ноћног сточића, фотеља, кревета, радног стола или било ког другог дела намештаја, па и детаља попут украсних саксија или слика. Уколико се налазе изнад омиљење гарнитуре за седење или стола за ручавање морате бити пажљиви приликом устајања, да не бисте главом ударили у њих, али верујемо да ћете се брзо навићи, јер заиста могу прелепо да изгледају, па је штета не дати им шансу да осветле и ваш дом.

Фото: Shutterstock

Такође, ова врста расвете одличан је избор ако немате довољно простора да негде поставите лампу са постољем, јер заузима много мање места, а може висити на висини која вам највише одговара. Што се тиче облика, веома су популарни они налик звону, односно абажуру лами које смо навикли да виђамо на радним столовима, а сноп светлости усмеравају директно, у зависности од ширине отвора. Акценат је стављен на пастелне боје, од жуте до свих нијанси плаве, а бела им такође „добро стоји“.

Фото: Shutterstock

Занимљив избор су  и оне налик обичној сијалици, које могу бити „уоквирене“ троуглом, квадратом или неким још необичнијим геометријским телом, сачињеним од различитих врста материјала, попут метала или дрвета.

Веома ефектно изгледа и сијалица „заробљена“ у лустеру налик рибарској мрежи, или дрвеном фењеру, али и ако више њих једноставно повежете на гајтане и пустите да ноншалантно висе једна до друге. Птичје гнездо још један је од необичних, а веома лепих, облика за лустер, као и онај налик модификованој хауби за косу, или великој, белој кугли.

Фото: Shutterstock

 

На први мах чини се да се висилице могу уклопити само у минималистички стил уређења простора, међутим, савршено се комбинују и са свим осталим начинима дизајна ентеријера.

Фото: Shutterstock

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

"ДВА ПУТА СУ ПОКУШАЛИ ДА МЕ УБИЈУ" Хитно се огласио се Илон Маск: Опасна времена су пред нама

УТИЦАЈНИ амерички бизнисмен и милијардер Илон Муск, у светлу пуцњаве на митингу бившег америчког председника Доналда Трампа, рекао је на друштвеној мрежи Икс да су у протеклих осам месеци два пута покушали да га убију.

14. 07. 2024. у 03:26

Коментари (0)

АТЕНТАТ НА ДОНАЛДА ТРАМПА - СВИ ДЕТАЉИ: Затворен ваздушни простор изнад места атентата