НЕ ПОСТОЈИ ПАКЛЕНИЈЕ МЕСТО: Фотограф снимио торнадо на Сунцу

Novosti online

30. 03. 2023. у 19:49

НА северном полу Сунца формирао се спирални стуб који је снимио фотограф и љубитељ астрономије Ендру Макарти.

НЕ ПОСТОЈИ ПАКЛЕНИЈЕ МЕСТО: Фотограф снимио торнадо на Сунцу

Фото: Free Images Pixabay

Оно што се може описати као пламен који се вертикално диже са површине Сунца, снимио је на видео-снимку фотограф, а резултате поделио на свом налогу на Твитеру.

-Јуче сам провео три сата уз свој соларни телескоп уперен у нешто попут торнада на великим висинама на Сунцу, објаснио је он. Висина објекта је таква да 14 пута премашује планету Земљу, са пречником од 12.742 километра, рекао је истраживач.

То је спирални стуб плазме таквих димензија да избацује предмете од ужареног материјала величине Месеца, додао је он.

-Не могу да замислим пакленије место, додао је Макарти. Касније је публициста рекао да је током свог посматрачког рада снимио око 200.000 фотографија звезде, које је касније спојио да би направио детаљну слику небеског тела, фотографију од 140 мегапиксела.

sputnikportal.rs

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (0)

ПУТНИЦИ У ЧУДУ ГЛЕДАЛИ: Шта је возач у градском аутубосу у Београду окачио изнад главе (ВИДЕО)