ЛОНДОНСКА КОМПАНИЈА УШЛА У УТАКМИЦУ СА "СТАРЛИНКОМ": Британска компанија OneVeb први Mасков конкурент у космосу

В.Н.

26. 03. 2023. у 19:51

ЛОНДОНСКА компанија OneVeb лансирала је у суботу 36 сателита свог почетног "сазвежђа" од 616 планираних сателита индијском ракетом LVM3 из свемирске луке Срихарикота у Андра Прадеш, преноси Блумберг.

ЛОНДОНСКА КОМПАНИЈА УШЛА У УТАКМИЦУ СА СТАРЛИНКОМ: Британска компанија OneVeb први Mасков конкурент у космосу

Фото: Јутјуб/Tech Insider

 - Комплетирајући"први прстен" орбитера, лондонска компанија је ушла у утакмицу са компанијом Илона Маска и сада је у "игри" око обезбеђивања глобалног брзог интернета широм земаљске кугле - преноси амерички "Блумберг".

 - ОнеВеб-ов свемирски интернет ће обезбедити брза интернет решења заједницама, предузећима и владама широм света кроз своју констелацију сателита. ОнеВеб се разликује од систем Елона Маска Старлинк јер не продаје широкопојасне везе појединцима, већ телеком компанијама које онда пружају ову интернет услугу - преноси Блумберг.

Блумберг је приметио да је ОнеВеб имао тешку прошлост, поднео је захтев за банкрот у марту 2020, да би га спасила влада Уједињеног Краљевства и Бхарти грууп индијског телекомуникационог тајкуна Сунила Митала. Компанија је привукла инвестиције Хугхес Сателите Системс и СофтБанк Гроуп.

Што је још важније, постоји свемирска трка за обезбеђивање сателитског интернета широм света. 

БОНУС ВИДЕО:

"МИГОВИ" ОДЛЕТЕЛИ ЗА УКРАЈИНУ: Словаци послали Украјинцима четири од планираних 16 ловаца МиГ-29

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

СРБИН ИЗНЕДРИО СВЕТСКУ МИСТЕРИЈУ! Какво ово чудо Новак Ђоковић има на Ролан Гаросу?! (ФОТО / ВИДЕО)