АВИОНИ ПРИНУДНО СЛЕЋУ ИЗ САМО ДВА РАЗЛОГА: Овакав случај догоди се једном у 600 летова - како се посада понаша у тим моментима

Новости онлајн

03. 02. 2023. у 11:14

АВИОН принудно слеће из техничких и медицинских разлога. На једном од 600 летова у свету догоди се принудно слетање из медицинских разлога. Иначе, то је најчешћи разлог за скретање са руте и слетање на неки други аеродром.

АВИОНИ ПРИНУДНО СЛЕЋУ ИЗ САМО ДВА РАЗЛОГА: Овакав случај догоди се једном у 600 летова - како се посада понаша у тим моментима

Фото: Танјуг/АП/Elaine Thompson

Посада авиона је у обавези да пружи помоћ ако је неопходна а уколико је реч о тежим случајевима као што је срчани удар - особа мора што пре да стигне у болницу.

- За ситније случајеве посада је довољно обучена, стјуардесе и кабинско особље се обучава, на годишњем нивоу раде обнову знања и за ситније, мање интервенције су врло обучени, као и реанимацију - објашњава за РТС пилот и ваздухопловни инспектор Божидар Братуљевић.

Из Аеродрома „Никола Тесла” кажу да, по слетању авиона и одобрењу посаде, аеродромска служба медицинске помоћи улази у авион како би пружила помоћ путнику, док не дође Хитна помоћ.

У складу са проценом и процедурама посаде, остали путници чекају нове информације и одлуку авио-компаније о наставку путовања. Некада авиони принудно слећу и због проблема техничке природе.

- Ако се деси неки већи квар који захтева неминовно скретање на други аеродром, или повратак на аеродром полетања, као што је отказ мотора. У том случају капетан по процедури за коју је увежбан враћа авион безбедно са путницима и ту до сада нисмо имали никаквих проблема - каже Братуљевић.

Пре два дана, авион на релацији Келн - Ниш принудно је слетео на београдски аеродром јер је позлило шездесетосмогодишњој путници. Прошле године на лету од Анталије за Цирих позлило је једном детету.

(РТС)

БОНУС ВИДЕО:

ВЕЛИКА ПРОСЛАВА У ВОЛГОГРАДУ: Снимци са параде поводом обележавања 80 година Стаљинградске битке

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ Новости сазнају: Није чак ни питао за дете

НЕВЕРОВАТНА РЕАКЦИЈА ОЦА ЗЛОСТАВЉАНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ "Новости" сазнају: Није чак ни питао за дете

У ПРОСТОРИЈАМА Првог основног јавног тужилаштва у Београду саслушан је осумњичени Урош Пашајлић, који је осумњичен да је држао заточену ћеркицу од осам година у стану на Звездари.

30. 03. 2023. у 14:00

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

БОЈКОТУЈУ И ФАРБУ ЗА КОСУ: Наставља се срамна кампања Приштине против куповине српских производа на Косову и Метохији

НА Косову и Метохији наставља се кампања против куповине производа из Републике Србије и сада је, након спотова и протеста, покренут и сајт "Бојкото 860", који позива на бојкот српских производа.

30. 03. 2023. у 14:08

Коментари (0)

ИМАО ЈЕ САМО ТРИ ГОДИНЕ, СВАКИ ДАН ГЛЕДАМ ЊЕГОВЕ СЛИКЕ Жика кроз сузе о смрти сина - Ипак сам захвалан Богу