СВИ ИЗАБРАЛИ ИСТУ КОМБИНАЦИЈУ БРОЈЕВА: Чак 433 добитника на лутрији на Филипинима

Novosti online

06. 10. 2022. у 00:20

НАГРАДА у вредности од 3,55 милиона фунти биће подељена између 433 победника на лутрији на Филипинима.

СВИ ИЗАБРАЛИ ИСТУ КОМБИНАЦИЈУ БРОЈЕВА: Чак 433 добитника на лутрији на Филипинима

Фото: Free Images Pixabay

„Чудна и необична” лутрија на Филипинима довела је до чак 433 добитника са истом комбинацијом бројева, што је изазвало сумњу и позив на истрагу. Награда од 236 милиона пезоса (3,55 милиона фунти) биће подељена између свих победника, при чему ће сваки добити око 545.000 пезоса, уз порезе, за одабир бројева 09, 45, 36, 27, 18 и 54 који су извучени током филипинске Лото наградне игре у суботу а који су сви, што је такође занимљиво - производ броја девет (9). То је највећи број људи који су освојили „џекпот гранд лото” који спонзорише влада, према извештајима медија.

Др Гвидо Дејвид, професор математике на Универзитету Филипина, објавио је на Твитеру да је вероватноћа да ће бити 433 победника „1 према броју који има 1.224 нуле”. Резултат је изазвао спекулације на друштвеним мрежама да је извлачење „намештено”, као и позиве политичара да се ангажују у преиспитивању целог догађаја. Лидер мањине у сенату Аквилино „Коко”” Пиментел Трећи описао је резултат као „чудан и необичан” и навео у саопштењу да ће позвати на ревизију играчких активности Лутрије како би се осигурао интегритет и заштитила јавност.

- Многи су били заиста збуњени и изненађени јер је, статистички гледано, ово веома редак догађај - рекао је Пиментел. - Ове лото игре је одобрила Република Филипини. Због тога морамо да очувамо и заштитимо интегритет ових игара на срећу које смо одобрили.

На друштвеним мрежама подељене су слике људи који чекају у реду да покупе своје награде, држећи своје победничке тикете. Званичници из канцеларије Лутрије одбацили су наводе о неправилностима, рекавши да су посматрачи били присутни и да су надгледали исправност процедуре пре извлачења. Машине су, кажу, прегледане, као и мерење и убацивање лоптица.

- Желели бисмо да уверимо јавност да је Лутрија отворена у вези са својом одговорношћу и мандатом да води игре које имају интегритет и транспарентност - рекао је Мелкијадес Роблес, генерални директор Лутрије”.

Роблес је у изјави на Фејсбуку додао: „Лутрија је игра на срећу, ништа није дефинитивно и нико је не може контролисати. Порука за 433 нова добитника џекпота, је - исплати се бити лојалан”.

БОНУС ВИДЕО - БОНД, ЏЕЈМС БОНД: Пре 60 година снимљен први филм о „агенту 007“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ОДБИЛА САМ БОЉИ ЖИВОТ, ТО СЕ НЕ ЗНА: Улога Емилије Попадић била је намењена ДРУГОЈ великој глумици