У СЕНИ БЛИЗУ ЛАМАНША: Примећен кит од 10 метара

Танјуг

30. 06. 2022. у 23:11

МЕСЕЦ дана након што је болестан кит орка угинуо у Сени у истој је реци надомак Ламанша примећен кит Минке дугачак 10 метара, саопштиле су локалне власти.

У СЕНИ БЛИЗУ ЛАМАНША: Примећен кит од 10 метара

Фото: Фејсбук

-Ово је без преседана, изјавила је Ројтерсу Делфин Елоа, директорка Института за истраживање сисара ГЕЧ након што је њен тим потврдио извештаје подељене на друштвеним мрежама о томе да је сасвим могуће да таква животиња кружи у слатководној области Нормандијског моста близу Авра.

Елоа је додала да иако браздени китови нису неуобичајени у Ламаншу, први пут је сада сисар те врсте примећен како плива у Сени.

Њега су први данас приметили морнари, саопштила је канцеларија префектуре Сен-Маритим, додајући да је одмах након тога одржан хитан састанак са истраживачима и државним званичницима како би се разговарало о снимцима сисара.

Тим је потврдио да је вероватно реш о одраслом киту који припада бразденој подврсти, да је дугачак око 10 метара, те да се чини да је доброг физичког стања.

Прошлог месеца, у Сени је примећен болестан и четири метра дугачак мужјак орке, који је преминуо након што екипе стручњака нису успеле да га однесу назад до Ламанша, а Елоа је данас изјавила: "Морамо апсолутно обезбедити да се то не понови".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕНУО САМ КА ТОМИ, СМРТ МЕ ЗОВЕ: Потресна исповест Зорана Калезића