ЗБОГ ДУГА ОД 230 ФУНТИ: Шкотски замак продаје се за 1,25 милиона фунти (ВИДЕО)

Novosti online

28. 06. 2022. у 00:27

ВЛАСНИЦА замка Нокдери је исељена након што је одбила да плати рачун који је, услед камата и казни, са 230 временом нарастао на 30.000 фунти.

ЗБОГ ДУГА ОД 230 ФУНТИ: Шкотски замак продаје се за 1,25 милиона фунти (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Сада је велелепно здање, после „битке због дуга" која је трајала 25 година – на тржишту некретнина са почетном ценом од 1,25 милиона фунти.

Нокдери, на западној обали Шкотске, дизајнирао је архитекта Александер Грик Томсон и налази се на А-листи, углавном због свог китњастог и богато опремљеног ентеријера, који се сматра једним од најбољих у земљи. Претходни власник викторијанске виле у близини села Коув, у Данбартонширу, била је 72-годишња Маријан ван Овервел, која је банкротирала након што је више пута одбијала да плати рачун у вези са послом који је водила деведесетих година прошлог века, када се бавила производњом свадбене одеће.

Њено константно одбијање да плати дуг, повећало је суму на 30.000 фунти, након чега је именован стечајни управник како би преузео контролу над њеном имовином, али Ван Овервелова се борила против сталних покушаја да буде исељена, да би се вила продала како би њени повериоци били исплаћени.

Пошто је 2000. године банкротирала због неплаћених накнада, Ван Овервелова је пренела власништво над Нокдеријем на свог брата Џорџа Амила и наставила да живи тамо са њим и његовом породицом. Прошлог лета њихова правна битка је окончана на највишем суду Шкотске, када је одбијен њихов захтев против декрета којим им се налаже да сви напусте имовину. Исељени су у марту.

Вила, која је изграђена средином 19. века, налази се изнад језера Лох Лонг, продаје се преко агенције за некретнине Strutt & Parker Shepherd Geodete. Са шест спаваћих соба, четири собе за пријем и мноштвом оригиналних карактеристика, укључујући јединствене галерије у ентеријеру, камине, витраже, камене украсе, облоге од дрвета... потенцијални купци су ипак упозорени да је имовини потребна „опсежна надоградња и реновирање".

(РТС)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРУЧЊАЦИ САВЕТУЈУ: Нипошто не убијајте паука ако га видите у кући - постоји јак разлог