У ИСТОЈ КОМПАНИЈИ РАДИ 84 ГОДИНЕ: Бразилац Валтер Ортман, Гинисов рекордер, стар један век, још вози до посла (ВИДЕО)

В. Н.

20. 05. 2022. у 16:30

БРАЗИЛАЦ немачког порекла ради у истом предузећу већ 84 године, показују подаци које је недавно објавила Гинисова књига рекорда. Валтер Ортман који је 22. априла 2022. године напунио 100 година, провео је оборио свој сопствени рекорд рада у истом предузећу.

У ИСТОЈ КОМПАНИЈИ РАДИ 84 ГОДИНЕ: Бразилац Валтер Ортман, Гинисов рекордер, стар један век, још вози до посла (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Ортман је рођен у граду Бруск у Санта Катарини, једној од 26 савезних држава Бразила. Овде је почетком 20. века било бројно немачко становништво. Иако је био добар ђак, морао је да напусти школу и да се запосли како би помогао породици. У то време је било уобичајено да се запошљавају веома млади људи, практично деца. Пошао је са мајком како би се пријавио за посао у ткачници. Будући да је говорио и немачки језик, лако је добио посао у предузећу.

Овај Бразилац запослио се 17. јануара 1938. године у текстилној компанији ReneauxVieux у Санта Катарини. Мало-помало је напредовао. Прво је био помоћник у сектору логистике, затим је постао комерцијални помоћник, да би на крају дошао до позиције менаџера продаје.

Неизбежно је било да током свог радног века постане сведок разних промена у самом предузећу. Схватио је да је једна од најважнијих ствари у послу стално се усавршавати и прилагођавати различитим ситуацијама.

Данас ужива у мирном животу, свакодневно вежба, доброг је здравља, бистрог ума и одлично му је памћење. Захваљујући томе, успева да се сваки дан одвезе до свог омиљеног места – канцеларије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОВАКАВ ХОТЕЛ СВИ САЊАМО: Склад са природом преточен у најфинији луксуз