НАУКА МОЖЕ БИТИ И ЗАБАВА: Фестивал науке од 4. до 6. маја

Љ.Б.

21. 04. 2023. у 16:23

НА предстојећем 16. Фестивалу науке, који се одржава од 4. до 6. маја на Београдском сајму у Халама 3 и 3а, биће представљен богат међународни програм, у оквиру атрактивног програма на Научно-фантастичној бини и у Зони интерактивних поставки.

НАУКА МОЖЕ БИТИ И ЗАБАВА: Фестивал науке од 4. до 6. маја

Foto: Zoran Jovanovic

На Научно-фантастичној бини у Хали 3а, сваког фестивалског дана од 10 до 18 сати, занимљиве наступе ће имати Мајкл Грегори из Француске, који је обишао пола света на свом бициклу ширећи своју љубав према науци. Грегори ће се представити програмом “Како је наука обишла свет”, реализованим уз подршку Француског института у Србији.

На Фестивалу ће наступити и Хемијски институт Лунд Универзитета из Шведске, Фантастични физички театар УДИФ из Чешке, Хиша експериментов из Словеније и Компанија Три прасета из Естоније.

Програм је фокусиран на забавну страну науке и визуелне спектакле, а „научне репрезентације из целог света стижу у Београд само да би, удруженим снагама, показали сасвим ново, свеже и забавно лице науке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за Новости открива какво нас време очекује следеће недеље

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ?! Метеоролог Тодоровић за "Новости" открива какво нас време очекује следеће недеље

СРБИЈУ је захватио топлотни талас какав се не памти, а јуче је у нашој земљи био најтоплији дан са максималним температурама од 36 до чак 42 степена.

17. 07. 2024. у 15:24

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

СТРАШНЕ ВЕСТИ ЗА УКРАЈИНУ ИЗ БЕРЛИНА: Немачке власти ће преполовити војну помоћ Кијеву

ОЧЕКУЈЕ се да ће немачке власти у среду одобрити буџет за 2025. у коме ће 4 милијарде евра бити издвојено за војну подршку Украјини, уместо 8 милијарди у 2024, преноси Ројтерс, позивајући се на нацрт документа.

17. 07. 2024. у 11:27

Коментари (0)

РУСИЈА ЈЕ БЕСНА: Погинуо Дмитриј Адајев