КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Иновације у техници, промене које обликују свет

Б.Б.

05. 03. 2024. у 15:50

“ИНОВАЦИЈЕ у техници – Промене које обликују свет” централна је тема десетог јубиларног Конгреса студената технике, који ће се од 8. до 11. марта одржати у студентском одмаралишту “Ратко Митровић” на Златибору.

КОНГРЕС СТУДЕНАТА ТЕХНИКЕ: Иновације у техници, промене које обликују свет

Фото: Машински факултет

НА скупу ће учествовати више од 500 студената Београда, Новог Сада, Ниша, Источног Сарајева, Бања Луке, Скопља и Битоља.

- Стручни скупови, као што је Конгрес студената технике поред драгоцених знања, пружају и активности усмерене ка умрежавању и одржавању контаката међу младим инжењерима - каже Катарина Телебак, председница Студентског парламента Машинског факултета. -  Велики број пријављених студената из године у годину сведочи о растућем интересовању младих академаца који препознају важност оваквих скупова за њихов професионални и лични развој.

Конгрес студената технике одржан  је први пут 2014. године, на иницијативу и у организацији Савеза студената Машинског и Рударско-геолошког факултета Универзитета у Београду, уз велику подршку матичних факултета.  Основни циљ скупа је стицање нових знања из различитих области техничко-технолошких наука – од енергетике па до савремених информационих технологија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ЈЕЗИВА СУДБИНА СРБИНА КОЈИ ЈЕ ПОГИНУО У АМЕРИЦИ: Последњи Гојков лет пред полагање за лиценцу завршио се трагично

ГОЈКО Дамјанић (58), који је трагично изгубио живот у авионској несрећи у округу Палм Бич, био је омиљен међу Србима који су живели на Флориди, а ова трагедија дубоко је потресла и шокирала све наше сународнике који живе преко океана.

12. 07. 2024. у 14:32

Коментари (0)

Средоземно море у Египту на какво нисте навикли! 8 дана већ од 560€ All Inclusive