ХЕМИЈА 1 - НАЈБОЉИ ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИК

Промо

06. 06. 2023. у 16:00

ДИГИТАЛНИ уџбеник Хемија за први разред гимназије, издавачке куће Нови Логос, добио је прву награду на Међународној конференцији о едукативним технологијама „Моћ Izzi образовања”.

ХЕМИЈА 1 - НАЈБОЉИ ДИГИТАЛНИ УЏБЕНИК

Фото: Промо

Уџбеник је написала и приредила ауторка Татјана Недељковић. Међународни жири, састављен од европских стручњака из области образовања, наградио је уџбеник за најкреативнији и најиновативнији дизајн.

Укључивање у процес дигитализације на свим нивоима, па и у образовању, данас је један од приоритета савременог друштва. Уколико желимо да мотивишемо ђаке да уче и напредују, неопходно је да им омогућимо окружење које им је блиско и у којем се осећају добро. Најбољи начин да им приближимо градиво и сликовито објаснимо различите појаве, процесе и промене које их окружују јесу дигитални уџбеници. Захваљујући мноштву мултимедијалних садржаја, питања, задатака и вежби, дигитални уџбеници оживљавају теоријска знања и омогућавају ученицима да разумеју и појмове високог степена сложености.

Према речима ауторке награђеног уџбеника Татјане Недељковић, дигитални уџбеници су специфичан вид уџбеника који због својих карактеристика могу бити од велике користи ученицима, али и наставницима.

• За дигитални уџбеник Хемија за први разред гимназије, ангажована сам не само као ауторка, већ и као неко ко је израђивао анимације, симулације и остале елементе у уџбенику. У уџбенику се налази велики број видео-материјала и осталих мултимедијалних садржаја који код ученика развијају радозналост, интересовање за хемију и олакшавају разумевање сложених и апстрактних хемијских појмова – објашњава Татјана Недељковић.

Како ауторка истиче, оно што карактерише овај дигитални уџбеник јесте велики број питања и задатака.

• У дигиталним уџбеницима задаци су, у највећем броју случајева, интерактивни и то је њихов посебан квалитет. У уџбенику су, осим задатака и питања, приказани и хемијски огледи без којих је настава хемије скоро незамислива. Ти видео-материјали су изузетно важни у школама у којима не постоји могућност да се огледи изведу – каже Татјана и додаје да, као аутор, али и као неко ко користи информационе технологије у настави, сматра да су дигитални уџбеници будућност образовања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић...

ИЛОН МАСК ПРЕД 158 МИЛИОНА ЉУДИ: "Погледајте само шта је урадио Новак Ђоковић..."

НОВАК Ђоковић и када не игра тенис успева да себе уврсти у најновије најважније вести, и то не само када се о спорту ради. Илон Маск, један од најбогатијих људи света, за то се побринуо.

26. 09. 2023. у 20:37

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

НИ ВИ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ЗАУСТАВИТЕ СМЕХ: Водитељка доживела напад СМЕЈАЊА усред живог програма (ВИДЕО)

СУЗАН Даубнер, чувена немачка телевизијска водитељка Дневника на АРД телевизији и особа која већ 24 године презентује вести, доживела је у среду тежак напад смејања усред живог програма.

30. 09. 2023. у 18:05

Коментари (0)

ПРЕЉУБА, ЈАВНО ПОНИЖЕЊЕ И ИЗДАЈА: Како је пукао брак Маријане и Лотара Матеуса?