ПОМОЋ ЗА УЧЕЊЕ: Ђаци осмислили платформу за бржу припрему часа

Б.Б.

03. 02. 2023. у 16:24

ИДЕЈА о изради платформе која ради по принципу ChatGPT а намењена је просветном кадру за лакшу и бржу припрему часа по наставном плану, освојила је прво место на националном финалу такмичења средњошколаца у предузетничким вештинама "Пословни изазов" одржаном у Београду.

ПОМОЋ ЗА УЧЕЊЕ: Ђаци осмислили платформу за бржу припрему часа

Фото.: Мирослава Симић Коцић

Победу је однео тим кога су чинили ученици средњих школа у Крагујевцу, Зајечару, Бачкој Паланци, Лесковцу и Горњем Милановцу. Такмичење је окупило 85 ученика из 67 средњих школа из целе Србије који су победили на регионалним такмичењима одржаним у новембру и децембру прошле године.

Петочлани тимови састављени од ученика из различитих школа добили су задатак да осмисле производ или услугу који ће помоћи наставницима и ученицима да на лакши и функционалнији начин приступају учењу. Уз помоћ пословних ментора креирали су бизнис планове за своје идеје које су на крају дана у троминутним презентацијама представили члановима жирија.

Четири првопласирана тима са овог такмичења у априлу ће учествовати на Пословном изазову западног Балкана где ће се придружити вршњацима из Босне и Херцеговине, Црне Горе и Хрватске, а тимови ће поново бити мешовити и чиниће их по 4 ученика из сваке земље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)