СОФТВЕР ПРАТИ РАЗВОЈ: Од следеће школске гдине новине у настави физичког васпиања

Б.Б.

02. 02. 2023. у 20:40

ОД наредне школске године требало би да почне с радом софтвер који ће пратити физички развој и развој моторичких способности ученика, најавио је министар просвете Бранко Ружић на првој конференцији "Школа и школски спорт - место где растем, учим и вежбам"

СОФТВЕР ПРАТИ РАЗВОЈ: Од следеће школске гдине новине у настави физичког васпиања

фото:Министарство просвете

- Покретање софтвера биће заправо круна реформисања програма физичког васпитања, започетог 2017. године - рекао је Ружић. - Оно што је важно је да ће софтвер  омогућити наставницима и учитељима да имају увид у физички развој и моторичке способности ученика и да на основу тога прилагоде рад у школи и дају предлог одговарајућих физичких активности и вежба које треба да раде у школи, али и ван ње.

Он је навео да је Министарство просвете је у последње три године у објекте основног образовања, у опремање фискултурних сала, инвестирало више од 48 милиона динара

- У Стратегији развоја образовања и васпитања у Србији до 2030. године, школски спорт препознат као стратешки значајна подршка образовно-васпитним установама у јачању њихове васпитне функције - навео је министар.

- Међу мерама су формирање нових спортских секција на нивоу школе, укључивање већег броја ученика у школска општинска спортска такмичења, испитивање интересовања ученика за школским спортским активностима и потреба родитеља за укључивањем деце у спортске активности, популаризација женског спорта, изградња и адаптација и инвестиционо улагање и одржавање фискултурних сала и терена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)