БУДУЋНОСТ РАЗВОЈА ЗЕМЉЕ: Министар Ружић у Пољопривередној школи у Футогу

Љ.Б. - З.Г.

02. 12. 2022. у 18:11

МИНИСТАР просвете Бранко Ружић присуствовао је свечаности поводом обележавања 75. година постојања Пољопривредне школе са домом ученика Футог.

БУДУЋНОСТ РАЗВОЈА ЗЕМЉЕ: Министар Ружић у Пољопривередној школи у Футогу

Град Нови Сад Прес служба

- Од оснивања до данас ова образовна установа била је и остала окренута потребама и интересовањима својих ученика и на то можете бити поносни. Ова школа представља пример установе у којој се успешно спајају практична и теоријска знања, а за то су заслужни сви који су укључени у школски рад. У том процесу подједнако значајно место припада професорима, наставницима практичне наставе, управи школе и свим запосленима, али и ученицима школе - рекао је министар.

Он је навео да је значај пољопривредних школа у нашем образовном систему велики, јер доприносе руралном развоју земље и развоју пољопривреде, као једне од најзначајнијих привредних грана.

- Како бисмо били конкурентни у тој области потребно је да имамо квалитетне стручњаке из области пољопривреде и ветерине, а то омогућава управо ваша школа. У том смислу веома је значајна практична настава која је ученицима доступна на импозантној школској економији од око 80 хектара обрадиве површине - навео је он.

Велики додатни квалитет ове школе чини, према речима министра, и ученички дом чији је капацитет 190 места, „у коме ученици на најбољи начин развијају своје идеје, уз безрезервну подршку васпитача и других сарадника и у оквиру секција које успешно раде у оквиру школе или дома, као што су еколошка секција, кинолошка, пчеларска, коњички клуб, хор и бројне спортске секције.“ Министар Ружић отворио је и изложбу, коју су приредили ученици,  на којој је школа представљена кроз историју.

У саставу економије у Пољопривредној школи са домом ученика Футог су и воћњаци, виногради, стакленици и пластеници, а савремености школе доприноси опремљеност свом потребном модерном механизацијом и различитим објектима за смештај животиња. У школи постоји и ученичка задруга.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

АНТИСРПСКО ОРГИЈАЊЕ НА ЕУРО 2024: Меч Хрватска - Албанија одигран у сенци невиђених скандала! (ФОТО/ВИДЕО)