ДРЖАВНА МАТУРА ПРВО НА ПРОБУ: Почињу разговори Министарства и Универзитета

Љ. Б.

24. 11. 2022. у 08:45

НА састанку ректора свих универзитета у Србији и представника Министарства просвете поводом увођења државне матуре, изнели смо став Универзитета у Београду (УБ) да је потребан прелазни период од неколико година у ком би се паралелно полагао и пријемни испит како би се видело да ли су резултати слични.

ДРЖАВНА МАТУРА ПРВО НА ПРОБУ: Почињу разговори Министарства и Универзитета

Фото З. Јовановић

Ово је јуче рекао ректор проф. др Владан Ђокић на јучерашњој седници Сената УБ и нагласио да ће представници министарства одржати појединачне састанке са представницима свих седам државних универзитета у Србији, а да је први такав састанак планиран следеће недеље са деканима београдских факултета.

- Подржавамо увођење државне матуре, али, с друге стране, постоји резерва да ли ће резултати државне матуре бити идентични са исходом пријемних испита - рекао је Ђокић.

Додао је да је то "шкакљиво питање", јер ће многи питати, ако се уводи државна матура, чему пријемни испити.

- Постоје факултети где је немогуће само кроз систем државне матуре изабрати кандидате, већ морају неке специфичне склоности да буду адекватно истражене. То је случај са Православно-богословским факултетом, Архитектонским, Факултетом спорта и физичке културе и другима - навео је Ђокић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

НАПРАВИЛИ СМО МОНСТРУМА! Кирјос одушевљен Ђоковићем: Освојиће 28 гренд слемова