ПРОФЕСОР КАО СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ: УСПРС тражи измену законских прописа и заштиту просветних радника

Б.Б.

17. 11. 2022. у 13:21

УНИЈА синдиката просветних радника Србије затражила је да просветни радници добију статус службеног лица. Срамотне сцене из Техничке школе у Трстенику прелиле су чашу незадовољства професора и учитеља.

ПРОФЕСОР КАО СЛУЖБЕНО ЛИЦЕ: УСПРС тражи измену законских прописа и заштиту просветних радника

Јасна Јанковић, Фото Танјуг

Како се истиче у саопштењу, које је потписала Јасна Јанковић, преседница УСПРС, деценијама понижавана, демотивисана, срамоћена, жртвована, српска просвета је од најомиљеније постала једна од најомраженијих професија од које млади беже главом без обзира.

- Упркос свим апелима и анализама да непоштовање учитеља у свим нивоима образовања води гажењу традиције, а пре свега породичних вредности, дошли смо до тога да се свакодневно суочавамо са гнусним сценама насиља - новоди се у саопштењу УСПРС. - Оне нису само вербалне, јер смо као друштво већ прихватили ружне речи и вређање, као начин комуникације, сада су песнице постале једини језик. Попут професорке у Младеновцу, пре неколико година или колегинице у Трстенику ових дана, славимо насиље и насилнике. Наша деца добијају јасну поруку да им се ништа неће десити осим славе на друштвеним мрежама, а наши наставници се боје за здравље и живот.

Просветари наводе да су више пута тражили промену образовних закона и правилника, објашњавали да погубно понашање омладине како према вршњацима, наставницима, подразумевамо и наставника према ученицима, води у заједничку пропаст.

- По свему што нам се дешава, изгледа да је школама какве познајемо крај близу, поручују из УСПРС.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

А СНАЈКА О - СВЕКРВИ: Ево шта је Јелена Ђоковић објавила када је Новак освојио Аустралијан опен (ФОТО)

Новак Ђоковић је освојио Аустралијан опен 2023, а потом су уследиле бројне реакције широм света. Неке од њих је на свом Инсаграм налогу поделила и Нолетова супруга, Јелена.

29. 01. 2023. у 21:57

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

ДОМАЋЕ КИФЛИЦЕ СА СИРОМ: Рецепт који ће вас одушевити (ВИДЕО)

Помешајте 1 шољу млаког млека, 1 шоља брашна, шећера и квасца у посуди оставите да ферментира 15 минута. Додајте остале састојке и добро измешајте. Додајте још брашна ако је потребно док не добијете глатко, нелепљиво тесто.

29. 01. 2023. у 18:21

Коментари (2)

ЂОКОВИЋ ПЛАЧЕ, ТО СУ СВИ ВИДЕЛИ, АЛИ...  Шта се, заправо, тада дешавало у ложи? Новак је све открио