НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ: Ђаци и професори школе "Дрвоарт" одали почаст Краљу Александру Првом

Б.Б.

14. 11. 2022. у 16:16

ГРУПА ученика и наставника Техничке школе "Дрво арт" из Београда, у оквиру обележавања Дана примирја, одали су почаст Краљу Александру I у месту Сент Квентин у Француској.

НЕГОВАЊЕ ТРАДИЦИЈЕ: Ђаци и професори школе Дрвоарт одали почаст Краљу Александру Првом

Представници школе "Дрвоарт"

Венац су на споменик положили Алексис Грандин, заменик градоначелнице, Зорица Ђоковић директорка Техничке школе "Дрво арт" и Ана Бонами, директорка Школе за уметничке занате (Lyce desMtiers d'Art Saint-Quentin) из Сент Квентина. Интониране су химне обе земље и одата пошта страдалим војницима, а церемонију су увеличали ратни ветерани Француске. Директорка Ђоковић је подсетила на страдања француског и српског народа, као и везе Француске и Србије у Првом светском рату.

До сарадње београдске и француске стручне школе дошло је у оквиру Еразмус+ програма. На иницијативу челника града Сент Квентина, договорено је да се размена ученика обави у време Дана примирја како би представници наше школе присуствовали церемонији и како би се уприличило одавање поште Витешком Краљу. 

Након церемоније, у скупштини града, одржан је пријем за наставнике и ученике "Дрво арт", а наредног дана, гости из Београда учествовали су у маршу мира поводом Дана примирја.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

ЗАТО СЕ ПОВУКАО ИЗ ПОЗОРИШТА: Јовановић се већ пет година бори са болешћу и боловима, а покојном женином оцу ће испунити жељу

КАДА се глумац Драган Гаги Јовановић 2018. године повукао из позоришта због јаких болова у леђима услед дискус херније, није ни слутио да ће пауза трајати близу пет година.

06. 02. 2023. у 13:11

Коментари (0)

ПРЕКРЕТНИЦА - ОВАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕМО Јелена о најтежим тренуцима у вези са Новаком