ГОСТУЈУ ПИРОЋАНЦИ: У Народном позоришту у Београду представа "Страх - једна топла људска прича"

В.В.С.

21. 05. 2021. у 19:48

НА Сцени "Раша Плаовић" Народног позоришта, 24. и 25.маја, гостује Народно позориште из Пирота са представом "Страх - једна топла људска прича". Реч је о ауторском пројекту трагично преминулог редитеља Игора Вука Торбице.

ГОСТУЈУ ПИРОЋАНЦИ: У Народном позоришту у Београду представа Страх - једна топла људска прича

Народно позориште у Београду

- Франц Ксавер Крец је песник малих људи, обичних живота и баналне свакодневице. Познат и као истакнути левичар, овај је писац дао текстове пуне политичких тема које су се односиле пре свега на убрзано нарастајући број радничке класе седамдесетих и осамдесетих година предходног века. Баш из овог разлога његов се целокупни опус може пре свега посматрати као прилог жанру социјалне драме. Крец се дакле у свом писању држи пре свега реализма, којег донекле стилизује или му придодаје квалитет реплика из некадашњих петпарачких романа. Ми смо се у овој нашој представи Пиротског позоришта, кроз делове Крецових текстова хтели осврнути на наш данашњи тренутак, на наше "сада и овде - истиче се у најави ове представе.

У подели су Александар Радуловић, Александра Стојановић, Зоран Живковић, Наталија Гелебан, Милан Наков, Данијела Ивановић, Александар Алексић и Даница Станковић.

Сценографију и костим потписује Андреј Рондовић,композитор је Стефан Филиповић, а графички дизајн и фотографије урадио је Андреј Јовановић.
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)