ИНТЕРАКТИВНИ ПРОЈЕКАТ У МУЗЕЈУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Ухвати ритам историје

М.А.К.

17. 05. 2021. у 13:05

КОЛЕКТИВ "Каркатаг" представио је у Музеју Југославије, минулог викенда трећи сегмент пројекта "next y(o)u/нови ревизионизам".

ИНТЕРАКТИВНИ ПРОЈЕКАТ У МУЗЕЈУ ЈУГОСЛАВИЈЕ: Ухвати ритам историје

Музеј Југославије

Реч је о интерактивним радовима "HowTo Dance 2 Next You", који по форми подсећају на плесне туторијале, а чини их више видео радова, који ће сукцесивно бити приказивани током наредних месеци. Посетоци ће моћи да уз оригиналну музику и кореографију увежбавају кораке, наменски осмишљеном за простор Музеја.

Пројекат "next y(o)u/нови ревизионизам" је настао као директна реакција на актуелну поставку Музеја и део је праксе заједничког промишљања југословенског наслеђа с актерима локалне уметничке сцене коју Музеј континуирано афирмише. Сва три рада која га чине тематски се ослањају на прославе Дана младости, одржаване сваког 25. маја у социјалистичкој Југославији од 1957. до 1987. године, а које су се, након вишемесечних штафетних трчања, завршавале масовним слетом на стадиону ЈНА у оквиру којег су извођене сложене кореографије и приређивана церемонијална предаја штафете Титу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)