БИТЕФ ЗОНА У МАЈУ И ЈУНУ: Бесплатне позоришне представе и "проширени дијалог" публике и театра

В.В.С.

12. 05. 2021. у 15:28

БИТЕФ зона( испред позоришта Битеф театра на скверу Мире Траиловић) простор је "проширеног дијалога" између Битефа и публике и ове године траје од 14.маја до 29.јуна, постављајући питање шта "урбано херојство" значи данас?

БИТЕФ ЗОНА У МАЈУ И ЈУНУ: Бесплатне позоришне представе и проширени дијалог публике и театра

Битеф театар

У оквиру шест недеља викенда маја и јуна гостоваће представе из Народног позоришта Приштина "Жене из Троје" (у режији Небојше Брадића), Народно позориште Лесковац долази са вишеструко награђеним комадом Исидоре Милосављевић "Ако се пробудиш или као да је важно" у поставци Ненада Тодоровића, из Регионалног позоришта Нови Пазар гостује представа у режији Златка Паковића по роману Енеса Халиловића "Ако дуго гледаш у понор",а на репертоару је и "Сваки пут као да је први" Крушевачког позоришта у редитељском читању Јоване Томић.

Битеф театар представиће се премијером представе Merchant Culture компаније"У чељусти медведа" у режији Светлане Димчовић. Са независне позоришне сцене Београда одиграће се представе "О С(А)ВЕСТИ- Есеј у покрету" (посвећену новинарки Дади Вујасиновић) "Кисеоник", "Чај са Кублај Каном",а биће изведена и премијера представе "Ударна вест" аутора Миње Богавац и Марка Грубића. Битеф зону отвара представа Циркусфере "Not the right leg".

Сви програми су бесплатни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)