СОВА ВЕГЕТАРИЈАНАЦ И МОДЕРНА ПЕПЕЉУГА: Новитети из "Одисеје" за мале и нешто старије читаоце

Марина Мирковић

11. 05. 2021. у 14:24

КЊИГА за децу "Авантуре Себастијана, сове вегетаријанца" Марка Мастрорилија и Стефаније Монтанино у издању "Одисеје", намењена је за почетно читање, са илустрацијама у боји које потписује италијанска уметница Роберта Банино.

СОВА ВЕГЕТАРИЈАНАЦ И МОДЕРНА ПЕПЕЉУГА: Новитети из Одисеје за мале и нешто старије читаоце

Фото Промо

Необичну шуму у којој живе разне врсте сова - иако се налази на периферији великог града, људи још нису уништили. До сада!

Совице су приметиле велику таблу на којој се најављује изградња новог тржног центра. У тој шуми живи и сова Себастијано, а он крије велику тајну. Иако се све сове хране мишевима и другим ситним глодарима, Себастијано је вегетаријанац и воли да једе поврће и добру супу, али то не сме да призна својим другарима. Себастијано ће једног дана упознати врсног кувара, специјалисту за зелениш, миша Ерколина који целог живота машта да посети далеку магичну ливаду на којој расту разне биљке. И тад се у шуми догађа чудо. Сова Себастијано и миш Ерколино постаће пријатељи, помоћи ће један другом и удруженим снагама спасти шуму којој више ниједан човек неће моћи да науди.

Аутор књиге чије је објављивање подржало Друштво за заштиту и проучавање птица Србије, Марко Мастрорили, италијански је писац, орнитолог и фотограф, који се специјализовао на пољу проучавања птица грабљивица и годинама је укључен у очување сова. Добитник је годишње награде за најбољег светског стручњака за сове 2015. године.

Нешто старијим читаоцима, "Одисеја" с поносом представља "Гикарелу", први роман у низу модерних бајки Ешли Постон - "модерну Пепељугу" која представља савршен роман за свакога ко се макар једном осетио као аутсајдер.

Фото Промо

Ела Витимер живи за "Звездана поља", култну научнофантастичну серију коју је некад гледала са оцем. Када види најаву за косплеј такмичење поводом новог филма инспирисаног серијом, одлучује да се пријави. Награда за победнике је присуство чувеном косплеј балу који је основао њен покојни отац и сусрет са глумцем који у филму игра њеног омиљеног јунака, принца Карминдора. Иако је незадовољна избором глумца, Ела ће искористити очев стари костим који је пронашла на тавану и новац који је уштедела радећи у "Магичној бундеви", покретном киоску са храном. Мора победити на такмичењу, али како? Маћеха је сигурно неће пустити да иде а њене грозне полусестре желе да оду на бал само да би упознале велику филмску звезду.

Млади глумац Даријен Фриман обожавао је сусрете фанова... а онда је постао звезда. Сада ти сусрети подразумевају бесконачно давање аутограма и не баш пријатне разговоре. Улога Карминдора била му је највећа жеља, али стари фанови "Звезданих поља" одмах су га отписали као још једног лепушкастог глупана. Ближи се косплеј бал и Даријен почиње да верује да су у праву... а онда упознаје девојку која ће га уверити да греше.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)