"ДОН КИХОТ" НА ФОТОГРАФИЈАМА: Изложба Катарине Марчетић инспирисана Сервантесовим делом

В.В.С.

23. 04. 2021. у 14:19

ИЗЛОЖБА фотографија "Дон Кихот" ауторке Катарине Марчетић биће отворена 23.априла у 19 часова у Radisson Collection Old Mill Hotelu, као део предстојећег издања манифестације Београдски месец фотографије која се одржава од маја месеца на више локација у Београду.

ДОН КИХОТ НА ФОТОГРАФИЈАМА: Изложба Катарине Марчетић инспирисана Сервантесовим делом

КомуникАрт

Овај догађај организује се поводом Међународног дана књиге који се обележава на овај дан, још од 1995. године у част Мигела де Сервантеса.

"Дон Кихот" је најрепрезентативнија књига Мигела де Сарвантеса, једна је од најважнијих у светској литератури и најчитанија после Библије.

У серији фотографија "Дон Кихот" Катарина Марчетић документаристичким поступком бележи простор иза сцене Народног позоришта у Београду током извођења истоименог балета.

Како се наводи, деликатне и суптилне, ове фотографије своју лепоту саображавају кроз вишеструкост иманентних контрастних односа, како у формалном, тако и у идејном погледу. Фотографије Катарине Марчетић раслојавају пред нашим очима веома живе и готово фантазматске представе између истине и илузије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)