ШОК ЋЕ СЕ ДЕСИТИ У 307. ЕПИЗОДИ! Сценариста Жарко Јокановић о популарној серији "Игра судбине" на Првој ТВ

Ј. БАЊАНИН

10. 04. 2021. у 10:38

НИ после више од годину дана приказивања серија "Игра судбине" (Прва) не престаје да изненађује публику. Бројне гледаоце ове теленовеле растужила је вест да је на снимању 307. епизоде пала последња клапа и да је тиме прича завршена.

ШОК ЋЕ СЕ ДЕСИТИ У 307. ЕПИЗОДИ! Сценариста Жарко Јокановић о популарној серији Игра судбине на Првој ТВ

Катарина Михајловић

Убрзо их је глумица Милица Милша, која тумачи главну јунакињу Аду Каначки, обрадовала информацијом да се екипа пред камере враћа у мају како би снимила још стотину епизода. Пред сценаристом "Игре судбине" Жарком Јокановићем нови је изазов - да закружи судбине ликова.

Док је глумачка екипа на одмору, Милица Милша је чешће код куће, те Јокановић у разговору, за "ТВ новости" каже да му је зато живот занимљивији и неупоредиво лепши, а да је он мотивисанији.

- Ми смо највећа подршка једно другом и време које проведемо заједно неописива је радост. И када се снима и у паузама снимања, једино се код писца ништа не мења јер увек пише. До сада сам написао 8.821 страну и очекује ме још око 3.200, тако да ћу серију завршити са више од 12.000 страница. Склопио сам све приче до краја и остало је само још да их испишем. Задовољан сам оним што сам замислио и што ће се до краја дешавати. Сигуран сам да ће публика доживети прегршт узбуђења, изненађења, емоција, радости и суза, смеха и неизвесности, свега што "Игру судбине" чини посебном у односу на остале - истиче Жарко Јокановић коме су прошлу годину обележили и сјајан успех "Игре судбине" и одлазак битних људи.

Слободан Ћустић и Стеван Пиале / Фото Промо

- Због ове ужасне епидемије остао сам без једног од најбољих пријатеља, доктора Милана Милеуснића, и његов одлазак никада нећу преболети. Потом смо и Милица и ја прошли кроз ужас ове болести. Био сам и у болници, на кисеонику и инфузијама и једва сам преживео само захваљујући сјајним лекарима и свим запосленима у Војномедицинском центру „Карабурма”. Болест је била једина пауза у мом писању, мада сам и у болници имао поред себе свеску у коју сам записивао понеку идеју, дијалог и ситуацију. Након изласка из болнице вратила ми се упала плућа, али ме није спречила да код куће одмах отворим лаптоп и напишем све у неопходном року како би се снимање неометано наставило - објашњава сценариста.

На питање да ли ће се корона увући и у сценарио "Игре субдине", Жарко Јокановић категорично каже "не" и додаје:

Фото Промо

- Довољно нам је овог вируса у реалном животу и у серији га неће бити. И даље ће "Игра судбине" остати модерна бајка у којој се боре добро и зло и која промовише неке лепе вредности, описивањем наше стварности најширом палетом ликова и емоција. Ова серија јесте, као што неко рече, предивно светло у тунелу ових мрачних година. Зато ће сијати најјаче што може и доносити радост живљења - док из овог тунела не изађемо. Као и глумци, и ја сам на дневном нивоу затрпан хиљадама порука наших верних обожавалаца из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније, Словеније, те и из свих земаља у којима живе људи са ових простора, од Новог Зеланда и Аустралије, преко европских земаља, до Канаде, САД и Јужне Америке. Сви желе да "Игра судбине" што дуже траје јер им је улепшала живот и помогла у овом изузетно тешком времену.

Ова серија, како примећује њен сценариста, осликава маштовитост живота, његову непредвидљивост, жестину, емоције и људске мане и врлине, па је зато и омиљена гледаоцима.

Оља Левић и Лука Рацо / Фото Промо

- "Игра судбине" није укалупљена у одређени жанр јер живот се не живи у строго одређеним и крутим жанровима. Само се почетак приче, тачније замена беба на рођењу, ослања на сценарио колумбијске теленовеле, а остало је плод моје маште. Зато нико не може погодити шта ће се дешавати до краја и узалуд неки гледају колумбијски оригинал не би ли сазнали шта ће бити. Осим тога, код нас има и много ликова којих тамо нема и све је, пре свега, наша, домаћа, оригинална прича, а само таква може да има толику гледаност - каже Јокановић и додаје како неће бити повратка у прошлост, као што "наговештава" оригинал "Нови богати, нови сиромашни". - Нас очекује доста преокрета, узбуђења и запањујућих ситуација за сваког јунака. Уверен сам да нико не може да предвиди шок који ће се десити у 307. епизоди.

Публика је недавно упознала двоје нових ликова - Нору и Вида, ванбрачну децу Бошка Каначког, покојног мужа Аде Каначки. Нове јунаке тумаче Ивана Дудић и Стојан Ђорђевић, а са нестрпљењем се очекује појава Милорада Микија Дамјановића.

Даница Ристовски и Милица Милша / Фото Промо

- Публика ће упознати још нових ликова и сваки ће јој бити изненађење. Изузетно се радујем због сарадње са Микијем. Не само што је, као првак Београдског драмског позоришта, изузетан глумац, него је и у мом животу драгоцен пријатељ. Знам да ће у "Игри судбине" маестрално одиграти мистериозну улогу Филипа Додића Доде. Ова серија је већ четрнаест месеци феномен, не само по дуготрајности емитовања него и по рекордној гледаности, и то ће остати до последњег кадра. Са 407 епизода "Игра судбине" ће бити и најдуговечнија српска серија, са највећим бројем емитованих епизода - наглашава Жарко Јокановић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)