ПРЕМИНУО СРПСКИ ГЛУМАЦ: Након краће болести умро Драгослав Савић Сафа

Novosti online

06. 04. 2021. у 13:15

НИШКИ глумац Драгослав Савић Сафа преминуо је јуче у 62. години након краће болести, саопштено је из Народног позоришта.

ПРЕМИНУО СРПСКИ ГЛУМАЦ: Након краће болести умро Драгослав Савић Сафа

Фото: Принтскрин

Поред многобројних улога, публика ће га памтити и по монодрами "Стане Пироћанац".

Најомиљенији нишки "Пироћанац”, отишао је са животне позорнице и преселио се на небеску сцену вечности. Почивај у миру. И играо у весељу са анђелима, друже мој - овим речима се на Фејсбуку од Сафе опростио глумац Мирољуб Рики Недовић, који је са њим играо још као младић у аматерском позоришту.

У Народном позоришту заиграо је, најпре као гост, у представи ,,Краљ и његов комедиограф“ 1996. године, а затим и као стални члан, исте године, у представи ,,Живот провинцијских плејбоја“, у улози Боре.

У ових 25 година, остварио је низ улога у представама: ,,Пешице“, ,,Путујуће позориште Шопаловић“, ,,Тамни вилајет“, ,,Самоубица“, ,,Укроћена горопад“, ,,Сабирни центар“, ,,Мачоизам“, ,,Где је нестао Хармс“, ,,Велики маневри у тијесним улицама“, ,,Херострат“, ,,Кнегиња од Фоли Бержера“, ,,Како вам драго“... до неизашле премијере представе ,,Херој нације“ у улози Будимира Животића.

Драгослав Савић добитник је три награде на сусретима професионалних позоришта Србије ,,Јоаким Вујић“. Сам је издвајао награду добијену 1993. године за улогу Жорж Дандена остварену у Народном позоришту Пирот.

Био је аутор и редитељ више ТВ емисија на нишким телевизијама, режисер из хобија, како је сам говорио, духовити, ненадмашни комичар, кога су радо гледали наши суграђани, као и гледаоци широм Србије. Гледали смо га, до скоро, на ТВ Прва у серији ,,Дођи јуче“ са глумцем Гораном Султановићем. Радовао се тој улози, где је потпуно био у свом фаху. И радовао нас је својим хуманим односом, професионалним радом, бригом и пажњом. У толико нам Сафин одлазак изгледа тешко пребољив - кажу из нишког Позоришта.

Сахрана Драгослава Савића Сафе је 7. априла у 13 сати на Врежинском гробљу. Комеморација ће бити одржана 8. априла у 12 сати у сали Народног позоришта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)