ЕКСКЛУЗИВНО Миси Перегрим: Страх и храброст не знају за полове

НИКОЛА ДРАЖОВИЋ

20. 03. 2021. у 16:28

МАЛО је серија чији продуценти одлуче да у самом финалу сезоне, када је неизвесност највећа, а гледаоци уз максимум усхићења дочекују последње епизоде, главну глумицу пошаљу на паузу. Управо то се догодило Миси Перегрим, звезди крими серијала "ФБИ", и то на корак од завршетка претходног циклуса.

ЕКСКЛУЗИВНО Миси Перегрим: Страх и храброст не знају за полове

Фото Промо

Срећна околност по њу, а и обожаваоце популарне серије, била је та да разлог за овакав потез није била свађа са продукцијом, нити неки други мотив сличне природе, већ чињеница да је Перегримова тада већ дубоко загазила у осми месец трудноће, те су сценаристи решили да њену агенткињу Меги Бел упуте на тајни задатак ван Њујорка. У међувремену, глумица је постала мајка.

У трећој сезони, коју смо од фебруара пратили уторком од 22.00 на каналу Фокс крајм, а тренутно је на паузи, нове епизоде стижу у априлу, вратила се на велика врата и поново обукла униформу агента, спремна за нове авантуре. У ексклузивном интервјуу за "ТВ новости", Миси Перегрим открива како је сагледала живот једног ФБИ агента и шта је било пресудно да прихвати ролу у овој серији.

- Живот у полицијској униформи, бар на малим екранима, за мене није био велика новост. Од 2010. до 2015. године, била сам део серије "Пандури новајлије", тако да сам већ имала добро предзнање о томе шта подразумева бити полицајац. Наравно, све друго било је потпуно ново и веома захтевно - поручује на почетку интервјуа глумица канадског порекла, додајући да је управо привикавање на нову средину за њу био и највећи изазов. - Торонто је велики град, али Њујорк је свет за себе. Како је радња серије "ФБИ" смештена у Велику јабуку, било је неопходно да напустим Канаду и да се преселим. Срећом, имала сам познанике који су ми помогли да веома брзо пронађем стан и боље упознам овај предиван град. Никад није лако променити средину и начин живљења, али уз наш темпо снимања, чини ми се да сам Њујорк највише упознала кроз серију.

* Како сте реаговали када сте први пут прочитали сценарио и добили понуду да постанете део глумачке поставке серије "ФБИ"?

- На прво читање, серија ми се учинила привлачном, и због природе мог ранијег ангажмана, веома блиском. Међутим, када смо дошли први дан на сет, схватила сам шта значи бити део система Си-Би-Ес продукције која стоји иза овог серијала. Као што вероватно знате, свака епизода траје око 60 минута. Међутим, сам приступ снимања је другачији. Много озбиљнији. Сваки наставак снимали смо као мини филм, а не као серију. Са професионалне стране, за мене је то било важно искуство.

* У серији "Пандури новајлије" глумили сте полицајку. Сада сте део ФБИ снага. Делује да је разлика велика?

- Имам осећај да је за већину униформа само униформа. Међутим, за оне који је носе, то је начин живота, а наша улога била је да гледаоцима објаснимо како тај живот изгледа. У ФБИ раде људи од крви и меса. То нису роботи или терминатори без емоција и људскости. Хладнокрвност јесте њихов заштини знак, јер није превише паметно суочавати се с толиким опасностима ако су вам емоције ван контроле, али, када дођу кући, они имају своје породице, приватан живот, љубави и проблеме. То је оно чиме се бави серија "ФБИ".

Фото Промо

* Шта вас је више привукло свету ФБИ агентуре - опасност или чињеница да сте жена на пољу које и даље припада мушкарцима?

- Истина је да некако по навици у униформама полицајаца и агената чешће замишљамо мушкарце, али мало људи зна да је број мушкараца и жена у ФБИ, на пример, готово истоветан. Морате бити чврсти, и то је чињеница коју свака жена мора да прихвати да би приступила снагама реда и закона. Међутим, то правило важи и за мушкарце. Сматрам да страх и храброст не знају за полове. То је више ствар карактера. Оно што ме је привукло Меги је то што је снажна и има петљу да се ухвати у коштац са свим опасностима. Било да је реч о бомби чији тајмер откуцава, или неком приватном проблему који ће њено срце разнети попут динамита. Допада ми се што је серија много мрачнија и комплекснија од свега што сам до сада радила. Много је акције, али има и драме. Праве трилер драме, која често недостаје оваквим серијама. Сматрам да гледаоци због тога и воле "ФБИ".

* Да ли сте успели да одгонетнете какви се то људи крију испод униформе?

- Исти су као и сви, само са мало више искуства у баратању емоцијама него обични људи. Мислим да је то заједничко свима који не раде у цивилним оделима, било да су војник, полицајац, агент, ватрогасац, лекар или било који други службеник на тако одговорном месту. Таква позиција не дозвољава попуштање пред паником или узмицање у случају опасности. Моја Меги је веома саосећајна. Међутим, она не дозвољава да јој та страна њене личности смета у обављању посла. Оно што је чини супериорном у односу на разне ситуације у којима се налази јесте њена интуиција којом успева сваку опасност да предупреди и стави под контролу.

ДЕЦЕНИЈА „У УНИФОРМИ”

* НА који начин вас је променио живот у униформи? Носите је готово читаву деценију. Могло би се рећи да имате више стажа од многих професионалних полицајаца...

- То је истина (смех). А када сам први пут добила понуду да играм у овој серији, била сам сигурна да ћу је одбити. Баш због тога што сам и сама била свесна да ће то значити бар још пет година у униформи. И, ево, сада снимамо трећу сезону, а не могу рећи да сам зажалила. Моје богато полицијско ТВ искуство учинило је да ми је сада много лакше да запуцам. Не плашим се више пиштоља. Такође, навикла сам се на ту тензију, на сцене у којима сам под рафалном паљбом терориста, или се руше зграде око мене, експлодирају аутомобили, падају авиони...

* Поменули сте ризичне ситуације. Иако нису праве, већ одглумљене, можете ли да издвојите неку која ће вам остати у сећању?

- Опасност подиже адреналин. Иако смо све глумили, заиста сам имала готово пуно живо искуство. Истина је да је то део сценографије, али када терориста пуца у вас или се налазите на два метра од аутомобила бомбе који вам експлодира у лице немогуће је да бар делимично не осетите тај набој и тензију. Дефинитивно су ми сцене са експлозијама биле најзанимљивије и није ми било свеједно када смо снимали те кадрове. Знате да та бомба не може да вас повреди, али страх је људима урођен. То је инстинкт. А када сте суочени са неком опасношћу, не можете да се макар мало не уплашите за свој живот.

* Шта вам недостаје у серији? Чега бисте волели да буде више?

- Дефинитивно више међуљудских односа. Волела бих да видим да се везе међу људима мало више ставе у први план. Јасно ми је да је акција та која је примарна, али и људи су њен део. Било би сјајно видети како се они мењају под притиском и на који начин посао утиче на њих. Такође, ситуација са короном утиче и на људе запослене у ФБИ. Ништа више није нормално. Занимљиво је посматрати како све што се догађа у свету утиче на психу људи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)