ПРЕМИНУО МИЛУТИН ДЕДИЋ: Арсенов брат умро од последица короне

Novosti online

11. 03. 2021. у 16:59

МИЛУТИН Дедић, сликар, новинар, писац, рођени Шибенчанин, стари београдски боем и брат Арсена Дедића - преминуо је у Београду у 86. години, од последица корона вируса сазнају "Новости".

ПРЕМИНУО МИЛУТИН ДЕДИЋ: Арсенов брат умро од последица короне

Фото: З. Јовановић

Од првог свог дечачког цртежа чесме у Шибенику, Дедић није престао да отрже од заборава својим минуциозним цртежом и речју која је одисала поезијом, духом, љубављу за живот и људе... И великом ерудицијом - човека коме је, "упркос" свим потоњим дипломама, пошло за руком да никада не "дипломира" у основној школи.

- Наша мајка, неписмена али мудра и проницљива жена, желела је само да отргне млађег брата Арсена и мене од улице, али и да нас поштеди радничког, тешког живота каквим је живео наш отац - говорио нам је Дедић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Zavram

11.03.2021. 23:21

Нека је предивном, препаметном, занимљивом за слушање, читање...господину Милутину Дедићу, врсном, сврсисходном уметнику... неуморном путнику, лака српска земља, коју ј толико волео и несебичном,огромном љубављу описивао, оживљавао у својим цртежима, графикама...Заслужио је сву нашу љубав, немерљиво поштовање...Вјечнаја памјат...

Luka

13.03.2021. 22:43

Posljedni tuzni pozdrav Dedicu prijatelju mojeg pok. brata Saviše,koji me je u našoj rodnoj kući u Skradinu naučio crtati dalmatinske krovove i sttarinske dimnjake..Neka ti je laka zemlja Mile(Milutine).