НЕДЕЉА ПРОЂЕ... Милан Караџић: Породица у првом плану

Иван Ловрић

07. 03. 2021. у 14:30

УПРКОС корони, која је оковала цео свет, успео је да затвори редитељски круг и да сними телевизијску серију "Калкански кругови".

НЕДЕЉА ПРОЂЕ...  Милан Караџић: Породица у првом плану

Фото З. Јовановић

Са Миланом Караџићем, истакнутим редитељем, разговарали смо о новој серији и његовом сериозном раду, који ништа не можемо да заустави.

Ваша серија има необичан наслов.

- Она има симболичан назив, који би могао да се тумачи као "заштитни кругови". Реч је о круговима од креча, који су прављени око простора у коме су боравили оболели од лепре. Дуго чувана тајна из прошлости окосница је ове интригантне породичне драме.

Шта је издваја од других серија?

- Бар по ономе што знам, мислим да је потпуно различита од других. Сценариста Ђорђе Милосављевић направио је фантастичну причу са много магичних елемената, хорора и трилера. Ту су и снажне љубавне приче.

Хумор је био заштитни знак већине ваших серија и филмова.

- И овде има хумора, али на потпуно суптилан начин. Има га тамо где је био неопходан. Али ипак је овде реч о драмској структури.

Серија серију стиже. Постале су популарније од филмова.

- Такво је време. Сви седимо у кући и гледамо серије. Филмови су били у проблему и пре короне. Комерцијалније је направити серију него филм, а и биоскопи углавном не раде.

Успешан сте режисер филмова, ТВ серија и позоришних представа. У којој се режисерској столици осећате најбоље?

- Имам велико искуство и велики опус, али позориште је моја прва љубав. Мада сам веома заволео и филм и телевизију. Сналазим се на свим местима и кажу да ми добро иде.

Критика је позитивно оценила вашу последњу представу, "Рибарске свађе".

- Жао ми је што се та представа не игра чешће, јер је веома добро упакована и брза комедија са екипом сјајних младих глумаца. Громогласан смех и аплауз на крају представе одушевили су ме.

Планирате ли још нешто ново у позоришту?

- Имамо неких договора, али то је све неизвесно због ове непредвидиве ситуације, тако да не бих о плановима.

Ви и ваш Мима и даље братски сарађујете.

- Наравно. Мима има лепу улогу у "Калканским круговима", која је другачија од свега што је до сада радио.

Шта вам је обележило протеклу недељу мимо режије?

- Пре свега дружење са мојом ћерком Аном. Сада планирамо заједнички сценаристички посао. Могу само да откријем да је реч о филму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)