МОНОГРАФИЈА “МОСКОВСКИ ГАМБИТ”: Објављена књига Александра Животића

В.В.С.

12. 02. 2021. у 18:37

У ЕДИЦИЈИ “Полис” појавила се књига Александра Животића “Московски гамбит” ( у поднаслову Југославија, СССР и продор Трећег рајха на Балкан 1938-1941.”

МОНОГРАФИЈА “МОСКОВСКИ ГАМБИТ”: Објављена књига Александра Животића

Омот књиге

Како се наводи, аутор је успео да на ефектан начин представи сву сложеност југословенске спољнополитичке позиције и отвори низ нових питања на које историјска наука за сада није у могућности да са прецизношћу понуди поуздане одговоре.

- Посебна вредност и значај монографије је у томе што она говори о искуствима наше земље из предвечерја Другог светског рата која могу бити корисна и за данашње време јер наведена константа руског и немачког геополитичког интереса и утицаја на нашем простору је и данас присутна и актуелна – наводи се у рецензији проф. др Бранка Ракића.

Александар Животић (Београд, 1981) дипломирао је на Катедри за историју Југославије Филозофског факултета у Београду, где је магистрирао и докторирао 2010. године.

Од 2006. године био је запослен у Институту за новију историју Србије, а од 2012. предаје на Катедри за историју Југославије Филозофског факултета Универзитета у Београду прво као доцент, а од 2017. као ванредни профессор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕСНО СВЕДОЧАНСТВО: Представљена књига Жарка Лаушевића Падре, идиоте!