ДАНИ СМИЉАНЕ МАНДУКИЋ У БИТЕФ ТЕАТРУ: Одржаваће се до 24. јануара

В.Стругар

22. 01. 2021. у 21:44

ДАНИ СМИЉАНЕ МАНДУКИЋ У БИТЕФ ТЕАТРУ: Одржаваће се до 24. јануара

Фото: Алекса Станковић

ТРАДИЦИОНАЛНА манифестација „Дани Смиљане Мандукић” почиње данас и одвијаће се до 24. јануара у Битеф театру и Оставинској галерији у Београду.

 Овај догађај уприличен је за припаднике извођачких уметности, с намером да млађе генерације сазнају нешто више о личности и делу Смиљане Мандукић..

Први део овогодишњих, четвртих „Дана Смиљане Мандукић” одржан је онлајн у јуну прошле године , без присуства публике,а други део програма почиње данас у простору Оставинске галерије, где ће бити одржан округли сто „Бал под маскама” на тему положаја играча и кореографа савремене игре.

У Битеф театру сутра ће бити представљени играчи и кореографи Институт за уметничку игру, са кореографијом аустријске уметнице Дагмар Дахауер. На истомместу, дан касније, биће одржан програм „Вечерња код Бебе Бе”, са поднасловом „Премијере”.

Чувена кореографкиња, педагог модерног плеса и играчица Смиљана Мандукић (Беч, 1908 ‒ Београд, 1992), део је најзначајнијих страница историје савремене уметничке игре на просторима Србије и бивше СФРЈ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)