ОВАКО ЈЕ МИРА ГОВОРИЛА О СВОЈИМ ЂАЦИМА: Предавала је у далеком Лос Анђелесу, била одушевљена радом са младим људима

Новости онлине

22. 01. 2021. у 11:02

ОВАКО ЈЕ МИРА ГОВОРИЛА О СВОЈИМ ЂАЦИМА: Предавала је у далеком Лос Анђелесу, била одушевљена радом са младим људима

Фото: А. Станковић

ЈУТРОС нас је растужила вест да је славна југословенска глумица Мира Фурлан преминула у 66. години.

Корона-криза ју је затекла у Лос Анђелесу. У мају прошле године, у оквиру догађаја “Алоне тогетхер” који је организовао КЦ Град, Мира је говорила о животу у Америци, пандемији, ситуацији у филмској индустрији.

- Занимљиво ми је колико нас је на неки начин пандемија променила. Осећам то. Мислим на тај страх од близине другог човека који постаје потенцијални непријатељ, невероватно. Сада се људи не боје ‘само’ друге боје коже, пола, друге сексуалне оријентације, већ свакога. Сваки човек је потенцијални непријатељ. Зато све што желимо да направимо, треба направити сад. Године те на то науче, нема времена више, ни у микроживоту, ни глобално. Можда је крај света, и они људи који стајали на углу улице са великим транспарентима – можда је њихово време дошло. Свакако имам тај осећај да је дошао крај једног света који смо знали - говорила је Мира Фурлан, која се тада припремала за онлајн наставу.

Прослављена глумица предавала је на Академији у Лос Анђелесу, али не глуму. Била је запослена на одсеку “Либерал Артс & Сциенцес” (Слободна уметност и наука).

- Свиђа ми се што сам баш на том одсеку јер је то за мене новост. Стално учим и предајем нове предмете. Глума је подручје где човек носи толико фрустрација и бола, а ово је чиста сфера у којој ја јесам почетник, али то ми одговара. Много разговарамо о животу, о свету… Ја учим о њима, они науче ваљда нешто и од мене. Али ја им се увек захваљујем. Да, ја се њима захваљујем за све што су ме научили. То је интернационална школа у коју долазе студенти из свих крајева света, различитог економског и социјалног статуса. Захваљујући њима моји видици су се проширили - испричала је једном приликом Мира Фурлан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)