ОБРАЧУН СА ВРШЊАЧКИМ НАСИЉЕМ И ОЧЕВИМ УБИЦАМА: "ТВ новости" на снимању пете сезоне серије "Убице мог оца" у режији Маше Нешковић

ЈЕЛЕНА БАЊАНИН

24. 01. 2021. у 15:46

ОБРАЧУН СА ВРШЊАЧКИМ НАСИЉЕМ И ОЧЕВИМ УБИЦАМА: ТВ новости на снимању пете сезоне серије Убице мог оца у режији Маше Нешковић

Фото Анђела Јевтовић

ЕКИПА популарног криминалистичког серијала "Убице мог оца" већ месец дана снима нових 12 епизода пете сезоне. "ТВ Новости" посетили су дружину "убица" у салонцу на Врачару. Најживље је у кухињи, која је за потребе снимања претворена у режију, територију редитељке Маше Нешковић.

Глумац Марко Јанкетић долази у редитељску собу и нетремице прати дешавања на мониторима. Стиже и сценаристкиња Наташа Дракулић, која га љуби у косу и каже му "љубави моја". Убрзо је све спремно за сцену у којој инспектори Мирко Павловић и Горан Драгојевић гледају видео запис насиља.

- Централни случај инспирисан је, нажалост, веома суровим примерима вршњачког насиља, које се дешава последњих година. Ова врста криминала је можда и озбиљнија од оног којим смо се до сада бавили, јер није видљива на први поглед, а оставља далекосежне последице. Такво насиље често се завршавало самоубиством. Пошто је наш случај заснован на истинитим догађајима, полиција нам је помогла да га осмислимо. Вршњачко насиље тешко се признаје и препознаје. Надам се да ће ова серија моћи макар некоме да помогне да препозна дете које се повукло у себе и да схвати да са таквим дететом мора да се разговара. Није лака тема, али мислим да је преко потребна - каже нам Наташа Дракулић. - Бранка Катић игра главну улогу у овој линији приче. Њена јунакиња Ива води организацију која се бави младима. Веома ми је драго што је тако велика звезда пристала да игра у "Убицама", и што ће млади глумци са Бранком одиграти прве улоге и носити пету сезону. Редитељка их је бирала на великом кастингу међу студентима друге, треће и четврте године београдских и новосадских академија.

Ђорђе Мишина тумачи Вукшу, док ликове Дајане, Филипа и Уне играју Сара Симовић, Младен Леро и Милена Даутовић.

- Поред младих, међу новим глумцима су и Франо Ласић, Бане Поповић, Петар Божовић, Зоран Цвијановић, Тања Пјевац, Сања Моравчић, Горан Шушљик, који, као и Ласић, игра адвоката, али још нећемо рећи чијег - загонетна је Дракулићева.

Фото Војислав Данилов

Током четири сезоне Вук Костић је, као инспектор Александар Јаковљевић, решавао разне случајеве и покушавао да пронађе убице свог оца Милета.

- Део радње смештен је у садашњост, али нова сезона се враћа у прошлост, што је много већи изазов. Реконструисаћемо живот Александровог оца, али смо одлучили да још не откривамо ко ће га играти. Расветлићемо Милетове последње дане и убиство, које се судара са данашњим временом - истиче Дракулићева.

Фото Војислав Данилов

Миле Јаковљевић је током младости био пријатељ са начелником и потоњим директором полиције Предрагом Марјановићем, кога тумачи Тихомир Станић.

- Имам велику срећу да Милета игра један од мојих најбољих пријатеља из младости, али само толико могу да вам кажем - напомиње Станић, којег смо затекли на првом дану снимања нове сезоне. - Када ме обуку, очешљају, и када препознам лик Марјановића у огледалу, осетим узбуђење и понос, јер смо већ пету сезону занимљиви гледаоцима. Знам шта ми је све ова улога донела и зато сам захвалан и бескрајно радостан што видим стару, добру екипу и пријатеље који глуме, режирају и организују ову серију. Пошто ће бити повратака у прошлост, публика ће моћи да види млађег, лепшег и безбрижнијег Марјановића. Овај серијал увек третира неки од битних друштвених проблема, а мој лик је умешан у тему о вршњачком насиљу, јер од раније познаје породицу жртве.

Фото Војислав Данилов

Током кратке паузе сазнајемо да је екипа већ снимала у Панчеву и на неколико локација у Београду, као и да ће радити другде по Србији до краја марта, када је планирано да заврши посао. У продукцији пете сезоне учествују "Филм данас" и "Телеком Србија", па ће премијерно емитовање бити на каналу Суперстар ТВ.

- Кад је реч о серијама које дуго опстају, увек је тешко надмашити претходне сезоне и направити нешто још узбудљивије. И у овој ће бити преокрета и изненађења. Има много нових јунака и врхунских глумаца који су огромно појачање. Посебна је одговорност бавити се насиљем међу тинејџерима. Где год да погледате или кренете, наићи ћете на неко насиље, али ово је прича о најмлађима и најрањивијима - прича нам Марко Јанкетић и додаје да ће бити откривене нове нијансе његовог јунака. - Мирко се суочава са новим случајем и породичним изазовима, јер добија принову. Наравно, ту су и већ познати проблеми, које има и његов колега Александар, а који се наслућују из наслова серије. Са убицама свог оца Мирко се још није разрачунао.

Фото Анђела Јевтовић

У серији ће се поново појавити ликови које тумаче Нина Јанковић Дичић, Исидора Грађанин, као и Слобода Мићаловић.

- Радујем се снимању са Бобом Мићаловић, која у "Убицама" игра моју колегиницу, јер ми је у "Тајнама винове лозе" три месеца глумила мајку - каже нам Марко Васиљевић и открива да је већ био у кадру са Бранком Катић. - То ми је било остварење снова јер сам одрастао уз њу. Одушевљен сам. Она је као дивна девојчица, весела, разиграна и духовита. Прилике да делим кадар са таквим глумцима подсећају ме због чега се бавим овим послом. Од сваког колеге учим, а Бранка ми је дала пример како претња може да се искаже на другачији начин. Не мора бити упућена насилно, већ смирено или кроз осмех, и тако може имати још јаче дејство. Колико год искуства имао, млад глумац тежи игри на прву лопту, а требало би да нађе другачије решење. Гледајући Бранкине улоге, претпостављао сам да је велики човек и дивна особа зато што је таква глумица, али нисам знао да је толико приступачна и опуштена.

Марко Васиљевић често дели кадар са Марком Јанкетићем, као у сцени коју су "ТВ Новости" пратиле.

- Већину сцена играм са Јанкетићем, пошто Вук Костић ради на другом случају. Марко је диван колега и са њим је увек зафрканција и нема тензија. Мој јунак је после три године рада постао искуснији, води своје случајеве и преузима друге обавезе. Овог пута биће поштеђен решавања убиства, али вршњачко насиље и самоубиства битна су тема која није довољно обрађена код нас - истиче Васиљевић.

Фото Војислав Данилов

Иван Заблаћански у "Убицама" је заиграо док је још студирао глуму.

- Још од кастинга, када сам чуо причу серије, желео сам да учествујем. У почетку је мој лик, Влада, имао тек понеки увиђај, а у овој и претходној сезони појављује се више. Напредовао је, колеге имају више поверења у њега и дају му и да сам испитује. Допада ми се овај жанр и мислим да су "Убице" покренуле талас који је изашао из до тада постојећег оквира. Ова серија донела је освежење и подстакла друге да буду боље, занимљивије и другачије.

НОЋНА "АКЦИЈА"

КАО и ранијих сезона, публика може очекивати многе акционе сцене.

- Ове године смо мало променили екипу и имамо новог директора фотографије, Ивана Костића. Он је још од "Сенки над Балканом" и "Јужног ветра" специјализован за снимање акција, које овде режира Милош Кодемо. Пре неко вече имали смо велику "акцију" и баш сам поносна. Било је и нервозе јер је снимање трајало целу ноћ. Пуцало се, прашило се и дизало у ваздух, али успело нам је. Биће још акционих сцена, а кључна је, наравно, Милетово убиство - истиче Наташа Дракулић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)