НОВА СЕЗОНА У ГАЛЕРИЈИ "АРТГЕТ": Јубилеј упркос корони

М.А.К.

19. 01. 2021. у 16:34

НОВА СЕЗОНА У ГАЛЕРИЈИ АРТГЕТ: Јубилеј упркос корони

Лазар Лековић

НА 266 изложби одржаних у галерији "Артгет" Културног центра Београд, од њеног оснивања, 2002. године, представљено је стотину домаћих и страних аутора, широког поетског распона, од документарне и историјске до фотографије у савременој визуелној уметности.

Своју јубиларну 20. сезону, која почиње са рестрикцијама уведеним због пандемије вируса COVID-19, посветиће домаћим ствараоцима како би, тврде, на тај начин афирмисали и подржали  продукцију у невеселом времену. Селектори поставки су неки од  досадашњих уметничких директора и директорки "Артгета". На плану међународне сарадње планирана је ретроспективна утицајне немачке фотографкиње Сибил Бергеман.

Уз њену ретроспективу, у 2021. години биће реализоване изложбе - Belgrade Raw:

RawPerspectives: Јелена Николић, Предраг Ђулинац и Стефан Јанковић; Александар Келић: Александра Лековић и Лазар Лековић - "Портрети" (радни назив); Јелена Матић: Соња Жугић и Лука Кликовац; 58. Октобраски салон: "Сањари"; Ивана Томановић: Александар Костић "Замка"; Слађана Петровић Варагић и Мирослав Карић: Драгица Вукадиновић, "Фото-призори ограниченог трајања" (радни назив).

У овој години планирају и разговоре, предавања, радионице, пројекције и вођења са уметничким директорима и ауторима, сарадницима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)