КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ У РЕПУБЛИЧКОМ ЗЗСК: На челу куће Дубравка Ђукановић

М.А.К.

14. 01. 2021. у 17:08

РЕПУБЛИЧКИ завода за заштиту споменика културе добио је на данашњој седници Владе Србије, новог в.д.дирекора, архитекту-конзерватора Дубравку Ђукановић.

КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ У РЕПУБЛИЧКОМ ЗЗСК: На челу куће Дубравка Ђукановић

Фејсбук МКИ

На ово руководеће место дошла је као ванредни је професор Академије уметности Универзитета у Новом Саду и научни сарадник Института за архитектуру и урбанизам Србије. Ђуакновићева је дипломирала на Архитектонском факултету у Београду. На истом факултету магистрирала је 2005, а титулу доктора техничких наука стекла је 2013. године.

Како се наводи на "Фејсбук" страници Министарства културе и информисања, паралeлно са професионалним, бави се и академским и научно истраживачким радом:

- Током богате и разноврсне каријере учествовала је и у реализацији више домаћих и међународних научних пројеката и аутор је бројних текстова у домаћој и страној стручној литератури. Коаутор је више стручних публикација и три монографије - пише на "Фејсбуку" МКИ.

Досадашњи дирекотор Републичког завода за заштиту споменика културе била је Мирјана Андрић, која је на ту позицију први пут постављена 2013. године, уместо Вере Павловић Лончарски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)