ПРВИ ЖЕНСКИ СИТКОМ КОД НАС: Снима се нова серија "Колегинице" у режији Марка Глушића

Ј. БАЊАНИН

10. 01. 2021. у 11:16

ПРВИ ЖЕНСКИ СИТКОМ КОД НАС: Снима се нова серија Колегинице у режији Марка Глушића

Весна Станковић и Тамара Радовановић са редитељем / Фото Инстаграм

СПОЈ психологије и астрологије звучи необично, али није немогућ. О томе сведоче Бојана и Зорица, главне јунакиње нове хумористичке серије "Колегинице". Како "ТВ Новости" сазнају, прва клапа пала је пре месец дана и до сада је у Обреновцу и околини снимљена половина од 50 епизода.

Млади Марко Глушић дебитује као режисер, а сценарио потписује Семир Гицић, драмски писац и глумац из Новог Пазара. Серија, коју аутори најављују као први женски ситком код нас, настаје у продукцији куће Focus Brothers и требало би ускоро да буде емитована на ТВ К1.

У почетку, радња прати Бојану, која је тек завршила студије психологије. Лик Бојане тумачи Тамара Радовановић (23), коју смо запазили као Ему у серији "Тате", а играла је и у "Јунацима нашег доба", "Истинама и лажима", "Шифри Деспот"... Бојана жели да изнајми стан и да се бави психотерапијом, те на све начине покушава да нађе посао. Пошто нема много новца, Бојана може да приушти само веома скроман смештај. Проналази стан, који није баш подобан за живот, али одлучује да се у њега усели.

Ускоро Бојани понестаје оно мало пара што је имала и баш тада из Катара долази Зорица. Ову мистичну јунакињу глуми Весна Станковић (48), чланица ЈДП, која је 2015. у Москви на Међународном фестивалу "Златни витез" истоимену награду освојила за монодраму "Милунка". Живот у држави у Персијском заливу, чију престоницу красе и луксузни небодери и уске улице сукова, које миришу на чајеве и зачине, Зорица је заменила за неугледни собичак у Србији. Зорица, која је лајфкоуч и астролог, предлаже Бојани да за почетак деле трошкове становања. Како би сакупиле новац за бољи смештај, новопечене цимерке постају колегинице и почињу да деле клијенте. Зорица израђује наталне карте, док Бојана држи психотерапеутске сеансе.

Власника стана, Љубишу, који судбоносно спаја Бојану и Зорицу, кога игра Борис Миливојевић. Између станодавца и двеју главних јунакиња ствараће се и симпатије и антипатије. Ипак, Љубиша као највећу "крвопију" доживљава супругу Софију (Јелица Ковачевић) са којом има ћерку, тинејџерку Ању (Јана Влајковић). Љубишиног сапатника и пословног партнера на Обреновачкој пијаци, Момира, игра Предраг Дамњановић. Момиру ће животни пут препречити Славица (Миљана Кравић), тачније њене живописне торбе и кофери. Како ће се колегинице "укрстити" са свима њима, остаје да видимо.

У серији "Колегинице", којом доминирају женски ликови, игра више од 70 глумаца. Екипу чине и Борис Комненић, Катарина Нинков, Бојан Хлишћ, Саша Јоксимовић, па чак и поп певачица Зорана Павић и сценариста Семир Гицић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)