Глумци и Mozzart за вас и глумце! Гледајте и шерујте до сада невиђеног “Балканског шпијуна”!

Промо

07. 01. 2021. у 18:54

ДРАГАН Бјелогрлић, Мима Караџић, Весна Тривалић, Бранка Катић, Гордан Кичић и Зоран Кесић спремају спектакл на Божић у 20 часова на Моззартовом јутјуб каналу, а сваким шером повећава се фонд за помоћ драмским уметницима.

Глумци и Mozzart за вас и глумце! Гледајте и шерујте до сада невиђеног “Балканског шпијуна”!

Фото: Промо

Соко зове орла преко зоома и поручује: смех, добра енергија и солидарност су оно што је свима потребно у јеку пандемије. Колективни имунитет на кризу стиче се заједништвом, подршком, и – гледањем до сада невиђеног „Балканског шпијуна“! Ова модерна верзија узбудљива је и смешна као авантуре браће Чворовић из драме Душка Ковачевића, а емитује се на Mozzartovom јутјуб каналу 7. јануара у 20 часова са циљем да се са што више шерова сакупи фонд за помоћ Удружењу драмских уметника Србије. 

Можда нећете добити онога кога сте желели, али ћете добити онога кога сте тражили: Драгана Бјелогрлића у улози Илије Чворовића и Миму Караџића који бриљира у сцени „орао пао“ као Ђура. Весна Тривалић игра Даницу, Бранки Катић је припала улога ћерке Соње, а Гордан Кичић глуми лик Петра Маркова.

Зоран Кесић употпуниће спектакл који глумачке легенде спремају за Божић – „Глумци и Моззарт за вас и глумце“. Хуманитарна представа за помоћ УДУС-у, у режији Немање Ћипранића и у продукцији „Спотлигхт-а“, биће доступна за гледање 48 сати, а сваким шером током прва 24 сата, Моззарт повећава фонд солидарности драмским уметницим чије је стваралаштво изузетно погођено епидемијом корона вируса. Ова постава „шпијуна“ одрекла се хонорара да би износ био што већи и без икакве надокнаде вредно радила на пробама усред празника.

Имати прилику да помогнеш неком ко је угрожен, пружиш му руку, дариваш га, бринеш о њему, посебно у овим тешким временима, је најлепши начин да започнеш годину у којој ће нам требати пуно солидарности. Ово је прелепо искуство и дивна акција, која ће, надам се, постати традиционална. СРЕЋАН БОЖИЋ – поручио је Драган Бјелогрлић.

Хуманитарна представа је најлепша празнична честитка драмским уметницима, али и народу који се труди да у годину закорачи са много више оптимизма и осмеха. У овој модернијој верзији Ковачевићевог ремек-дела, соко и орао крећу у важну мисију преко зоом-а.

Веома ми је драго што учествујем  у овом пројекту, доста наших колега се тешко сналази у овим ружним временима. Сјајно је што је Моззарт ово организовао и омогућио нам да на диван начин помогнемо онима којима је то неопходно – рекао је Мима Караџић.

Комплетна постава и компанија Моззарт позивају све да шерују и учествују у ширењу лепе енергије, али и свести о стању културе погођене ковидом.

Радује ме овај пројекат, у добром сам друштву. Сви се по први пут сусрећемо са овим форматом представе, преко зоом апликације. Пружићемо публици шансу да завири у наш глумачки процес, позивамо их да буду са нама док читамо култну драму Душка Ковачевића „Балкански шпијун“. То је баш леп изазов за све нас. Надам се да ћемо успети да помогнемо нашим колегама којима је помоћ у овим тешким временима неопходна – истакла је Бранка Катић.

Глумци су се удружили да пруже подршку глумцима, а сви могу да помогну! За солидарност је потребно само поделити лепу причу и линк представе!

Идеја је феноменална, изузетно ми је драго што сам део ове приче и фантастичне екипе. Имамо прилику да се ујединимо и сакупимо средства за УДУС и колеге које су у веома незавидном положају. Мислим да представа долази у правом тренутку, на Божић ће сви бити код куће и моћи ће да нам помогну да ширимо дух празника и даривања, како бисмо заједно дали подршку драмским уметницима. Веома смо захвални Моззарту, који на прави начин подржава културу  - нагласио је Гордан Кичић.

ЛЕГЕНДЕ СУ СЕ РАДО ОДАЗВАЛЕ

Сваки шер доноси нова средства за фонд солидарности нашег репрезентативног културног удрузења.

Одазвала су нека од наших највећих глумачких имена, легенде које су обележиле нашу и југословенску кинематографију. Желимо да ова хуманитарна верзија „Балканског шпијуна“ све насмеје и да барем у тих сат времена мислимо само на лепе ствари. Хвала глумцима на одвојеном времену, јер без њих ништа не би било могуће, а надамо се да ће број шерова бити што већи – поручио је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација компаније Моззарт.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)