ПРЕМИЈЕРА “МОЖДА ПРЕДСТАВА”: Ново на репертоару у "Дадову"

В.В.С.

02. 01. 2021. у 15:28

ПРЕМИЈЕРА “МОЖДА ПРЕДСТАВА”: Ново на репертоару у Дадову

Фото: Промо

У ОМЛАДИНСКОМ позоришту “Дадов” у недељу (27.децемра) премијерно ће бити изведена представа необичног назива – “Можда представа”.

Режију овог триптиха потписују редитељи Милан Нешковић, Предраг Стојменовић и Марко Челебић. Сама премијера биће одржана у складу са свим препорученим епидемиолошким мерама, а публика ће такође имати прилику да уживо гледа представу на Yоутубе каналу Омладинског позоришта “Дадов”, а овом премијером позориште ће уједно прославити и 62. рођендан.

“Мозда представа“ замишљена је као јединствени позоришни концепт у коме се преплићу сцене из чувених драма Шекспира и Пирандела. Основна структура базирана је на идеји позоришта у позоришту, тако што се кроз представу преплићу сцене из Пиранделовог комада „Шест лица траже писца“, „Хамлета“ и „Сна летње ноћи“. Идеја је да се кроз сам чин прављења једне представе, односно позоришних проба и свега онога што се суштински дешава у једном позоришту (глумци, редитељ, техника, управа) позабавимо самим чином креативног стваралаштва. Да ли ће се представа у тренутној ситуацији уопште одржати, да ли ће редитељ успети да окупи глумце, и како данас поставити класику када је све толико пута већ виђено? Управо зато, отвара се питање колико нам је позориште битно и како успева да се одржи у данашњем времену, стога и сам наслов представља упитну премису – „Можда представа“.

Репризе представе одржаће се 28. и 29. децембра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)