УВЕЋАЊЕ БУЏЕТА ЗА КУЛТУРУ: Министарка Маја Гојковић посетила Чачак

М. А. К.

04. 12. 2020. у 22:42

УВЕЋАЊЕ БУЏЕТА ЗА КУЛТУРУ: Министарка Маја Гојковић посетила Чачак

Фото Министарство културе

ГРАД Чачак је једини који се јавио на позив Министарства културе и информисања, односно сектора за међународну сарадњу, и пријавио свој програм за обележавање 150 година од рођења Надежде Петровић.

Град Чачак и програм обележавања ове годишњице пријавили смо на Унесков конкурс за 2022-2023. годину, истакла је потпредседница владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, која је јуче у оквиру акције "Зелена Србија" засадила саднице у дворишту чачанског Народног музеја, обишла галерију са именом велике сликарке и Градску библиотеку.

Из Чачка је министарка објавила још једну добру вест, нагласивши да ће, и поред тешке ситуације због пандемије, буџет за културу бити благо увећан, а више ће се улагати у програме, као што су "Градови у фокусу".

- Могу да будем задовољна као министар културе и информисања који је преузео ову дужност у скорије време, што наш буџет неће бити умањен, чак имамо и благо увећање, и што смо успели у комуникацији са председником државе, председницом владе и министром финансија да договоримо виша улагања у сегменте као што је конкурс "Градови у фокусу" - рекла је Маја Гојковић, истичући да је Чачак озбиљан кандидат да понесе титулу "престоница културе Србије", која би требало да буде уведена од следеће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)