ПОЕЗИЈА И ШМЕКЕРИ: Несвакидашње књижевно вече у Атријуму Народне библиотеке Србије

В.В.С.

12. 11. 2020. у 17:07

НЕСВАКИДАШЊЕ књижевно вече одржаће се у петак, 13. новембра, под називом „Поезија и шмекери“ - онлајн пренос је уживо на фејсбук странци Народне библиотеке Србије.

ПОЕЗИЈА И ШМЕКЕРИ: Несвакидашње књижевно вече у Атријуму Народне библиотеке Србије

Фото: З. Јовановић

Без физичког присуства публике, песници Радмила Петровић и Звонко

Карановић ће у Атријуму Народне библиотеке Србије читати и тумачити своје стихове, а биће речи и о породици, очекивањима, родним и сродним стереотипима, животу у Београду у (из)ванредним околностима...

Поезија Радмиле Петровић добила је велики број пратилаца преко друштвених мрежа, због чега је њена књижевна појава привукла пажњу шире јавности. Одрасла је у Ступчевићима код Ариља. Завршила је Економски факултет у Београду. Објавила је збирке песама „Мирис земље“, „Целулозни рокенрол“ и „Моја мама зна шта се дешава у градовима“.

Други учесник, Звонко Карановић своје писање базира на искуствима бит књижевности, филма и поп-културе. Дуго година био је култни андерграунд песник урбаних генерација. Себе сматра писцем са маргине иако се стицајем друштвено-историјских околности обрео у мејнстриму. Објавио је десет збирки поезије и три романа. Основао је издавачку кућу „Енклава“, која открива нов, млад и талентован песнички нараштај.

Разговор води Милена Ђорђијевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Коментари (0)